menteri luar nagri Belarusian maot dumadakan


Merdeka.com – Menteri Luar Negeri Belarusian Vladimir Makei maot ngadadak, agén warta nagara Bélarus Berta ngalaporkeun dinten Saptu. Makei maot dua dinten sateuacan anjeunna dijadwalkeun pendak sareng menteri luar nagri Rusia.

Reuters ngalaporkeun dina Minggu (27/11), nyebatkeun Belta, yén “Menteri Luar Negeri Vladimir Makei maot ngadadak,” tanpa masihan rinci deui.

Makei parantos janten menteri luar nagri saprak 2012.

Awal minggu ieu, Makei, 64, ngahadiran rapat di Yerevan tina Organisasi Perjangjian Kaamanan Koléktif (CSTO) – aliansi militér sababaraha nagara urut Soviét – sareng dijadwalkeun pendak sareng Menteri Luar Negeri Rusia Sergei dina Senén Lavrov.

Sateuacan pamilihan Belarusian 2020 sareng demonstrasi anti-pamaréntah, Makei mangrupikeun anu kampanye pikeun ningkatkeun hubungan Bélarus sareng Kulon sareng ngritik Rusia. Tapi anjeunna ngabalikeun kursus saatos demonstrasi massal, anu cenah difasilitasi ku agén Kulon.

Saatos Rusia nyerang Ukraina, Makei nyatakeun Jabar ngamimitian perang sareng pamaréntah Ukraina kedah satuju kana syarat perdamaian Rusia.

Poé saméméh perang, Makei jangji moal narajang Ukraina ti wates Belarusian. Poé saterusna, prajurit Rusia ngabuktikeun Makei salah.

“Kami kaget ku warta maotna Vladimir Makei, Menteri Luar Negeri Républik Bélarus,” juru carios Kamentrian Luar Negeri Rusia Maria Zakharova nyarios dina saluran Telegram na.

“Duka belasungkawa resmi bakal diumumkeun sakedap,” saurna.

Présidén Belarusian Aleksandr Lukashenko ogé nyatakeun belasungkawa ngeunaan pupusna Makei. [pan]

Baca ogé:
Putin nampi kado kejutan dina ulang tahun ka-70 na
Grup hak asasi manusa sareng aktivis ti Rusia, Ukraina sareng Bélarus meunang Hadiah Perdamaian Nobel 2022
Iran ngayakeun kompetisi drone militér sareng Rusia, Arménia, Bélarus
AS Nyayogikeun Senjata Maju ka Ukraina pikeun Ngalawan Rusia, Ngahurup Kuat
Masjid-masjid di Rusia Ngandung Kursi Ayat Kaligrafi, Mawa Ukiran Raksasa Ti Jepara
Bank Dunia ngagantungkeun sadaya proyék di Rusia, Bélarus saatos serangan Ukraina





Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *