Minuhan Flossie, ucing pangkolotna di dunya



jakarta

Guinness World Records ngumumkeun pemecah rekor anyar: ucing asal ngaran hareup London flossiejanten ucing pangkolotna di dunya.

Dina 10 Nopémber 2022, Flossie bakal 26 taun sareng 316 dinten.sakumaha dicutat dina laporan IFL Élmuumur ieu sarua jeung 120 taun pikeun manusa.

“Kami kaget nalika catetan hewan nunjukkeun yén Flossie ampir 27 taun,” saur Koordinator Konservasi Ucing Naomi Rosling.

“Anjeunna ucing pangkolotna anu kuring kantos ningali, sahenteuna 120 taun pikeun manusa. ucing awéwé bagja pisan.”

Carita pegatna catetan Flossie dimimitian dina 1995 nalika anjeunna diadopsi ku kulawarga salaku anjing nyasar. Nu boga aslina maot sanggeus hirup babarengan salila 10 taun. Saatos éta, Flossie cicing sareng adina tuan tanah, tapi anjeunna ogé maot 14 taun saatosna.

Antukna, aya kaayaan anu meryogikeun Flossie dicandak ku amal Perlindungan Ucing, anu ti saprak mendakan bumi énggal pikeun Flossie ku damel sareng Vicki Green di Orpington, Inggris.

“Kuring terang ti mimiti flossie mangrupikeun ucing khusus, tapi kuring henteu kantos panginten ngabagi bumi kuring sareng anu gaduh Guinness World Record,” saur Green.

“Anjeunna manis pisan sareng lucu, khususna nalika urang émut kumaha yuswa anjeunna, anjeunna lucu pisan,” saurna.

Guinness World Records, otoritas global dina pemecahan rekor, parantos masihan Flossie gelar ucing pangpanjangna di dunya. Manehna bisa jadi pireu sarta saeutik teuas ningali, tapi Flossie dipikawanoh janten ucing senang jeung napsu hébat.

“Kami bungah ngadangu flossie Geulis sareng ngagungkeun umur panjangna. Kusabab pertengahan nineties, éta jarang manggihan ucing hirup, “ceuk redaktur Guinness World Records Craig Grundy.

“Éta sami sareng jalma anu umurna langkung ti 120 taun, anu bakal ngajantenkeun anjeunna saimbang sareng supercentenarian Perancis Jeanne Calment, anu nyepeng catetan pikeun manusa pangkolotna anu kantos hirup dina 122 taun sareng 164 dinten.”

Guinness World Records nyarios yén aranjeunna gumbira ningali Flossie tiasa gaduh bumi permanén sareng nikmati sagala kanyamanan anu dipikabutuh pikeun taun-taun engké.

Tonton videona”Alesan kunaon ucing sering ngaletak buluna
[Gambas:Video 20detik]

(rns/agt)



Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *