Pasukan Blaseball dan Lore dan segala-galanya yang perlu anda ketahui sebelum bermain


Permainan pelayar kultus Blaspool Dia kembali sebagai pemenang selepas sekian lama menyepi, dan peminat tidak boleh lebih gembira. Walaupun pada zahirnya ia kelihatan seperti permainan simulasi sukan biasa, Blaspool Ia adalah permainan yang penuh dengan kelainan plot yang nyata dan mekanik yang tidak masuk akal. Dengan begitu banyak sejarah yang terkenal, pemain tidak sabar-sabar untuk menyertainya Blaspool Buat pertama kali dalam musim yang akan datang, dia mungkin terancam dengan sejauh mana dia boleh belajar – berikut ialah pecahan yang terbesar Blaspool Bawa pulang.

Paparan hari ini

Blaspool Ia menampilkan beberapa mekanik tipikal permainan sukan fantasi biasa, yang membolehkan pemain bertaruh pada pasukan kegemaran mereka, tetapi kebanyakan permainan itu jauh lebih tidak masuk akal daripada itu. untuk pemula, Blaspool diklasifikasikan sebagai “berfoya-foyaMusim lalu, ILB – Liga Blaseball Internet – terdiri daripada 24 pasukan yang dibahagikan kepada dua liga: Wild dan Mild. Setiap perlawanan mempunyai pelbagai keadaan cuaca pelik yang boleh menjejaskannya, seperti Salmon, Glitter dan Blooddrain. Dalam larian asal daripada BlaspoolSetiap pemain mempunyai sifat yang berbeza seperti kekejaman, anti-kapitalisme dan kebolehserangan yang mempengaruhi prestasi dan rating bintang mereka. Bagaimanapun, dalam temu bual baru-baru ini dengan Blaspool Kepada pemaju, dikatakan bahawa statistik itu akan diubah – kepada apa yang tidak diketahui pada masa ini, tetapi ada kemungkinan bahawa ciri-ciri baru akan sama-sama tidak masuk akal.

Topik Berkaitan: Kumpul kad MLB Topps baharu dalam Out of the Park Baseball 23


Blaseball – Zaman, Musim dan Berkat Diterangkan

BlaspoolSejarahnya dibahagikan kepada era yang berbeza, setiap satu daripadanya terdiri daripada beberapa musim ILB. Sebelum ini, setiap musim berlangsung selama seminggu, dengan perlawanan berlangsung setiap jam di tapak web permainan. Setiap musim, pemain mempunyai perkara berbeza yang boleh mereka undi dan membelanjakan kemenangan mereka, dengan keupayaan untuk menggubal peraturan dan berkat, dan selepas musim ke-12, wasiat untuk pilihan raya juga diberikan. Berkat ialah ganjaran yang diberikan kepada ahli pasukan tertentu, manakala tatacara ialah perubahan besar-besaran dalam peraturan, dan wasiat sangat serupa dengan berkat, tetapi selalunya dengan akibat yang lebih huru-hara.

Hampir mustahil untuk meringkaskan setiap peristiwa menarik yang berlaku sepanjang dua puluh empat musim permainan, kerana seram yang nyata Blaspool Ia hampir tidak terhingga. Dengan permainan berlaku setiap jam, dan peristiwa pelik berlaku pada setiap satu, Blaspool Ia telah mengumpul lantai bersejarah yang luar biasa. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa yang menonjol khususnya Blaspool Momen yang patut diberi perhatian – sesetengahnya kerana impaknya, yang lain hanya kerana betapa peliknya mereka.

Blaspool Ia bermula dengan Zaman Disiplin, yang termasuk musim 1 hingga 11. Hampir serta-merta, salah satu perkara pertama yang diundi pemain ialah membuka buku terlarang, yang akan mengubah perjalanan permainan. Blaspool selamanya. Tidak lama selepas buku itu dibuka, kematian mula muncul apabila pengadil mula membakar pemain semasa perlawanan. Terutama, kematian pertama ialah pemain Seattle Graggs, Jaylen Hotdogs, yang kemudian dihidupkan semula pada Musim 6 selepas peminat mengambil kesempatan daripada berkat yang membolehkan pemain ke-14 dirompak oleh pasukan — salah seorang pemain pertama yang tidak dijangka beraksi. peristiwa.

Sejarah Singkat Ilmu & Peristiwa Blaseball

Pemain yang disenangi sebagai mekanik telah menyebabkan banyak minat Blaspool Peristiwa, termasuk Dewa Kacang melepaskan kemarahan pemain pada semua pasukan. Bermula dalam Musim 3, pemain boleh memilih untuk memainkan watak pemain dan memperoleh wang tunai apabila mereka mencapai sesuatu seperti berlari di tanah mereka. Sebuah entiti yang dipanggil The Shelled One meminta beberapa pemain dihormati, dan apabila pemain tidak mematuhi perintah mereka, ahli pasukan tidak lama kemudian mendapati diri mereka tertimbus dalam kulit kacang. The Shelled One adalah salah satu daripada banyak entiti misteri untuk dimasuki Blaspool Selama bertahun-tahun – yang lain termasuk sotong gergasi yang dipanggil The Monitor, yang antara pekerjaan lain ialah penjaga muzium pemain yang terbakar The Hall of Flame, The Microphone, yang sumbangannya termasuk tindak balas jenis cuaca yang boleh membuat pemain bertukar pasukan, dan The Reader , yang menyediakan bacaan kad tarot sehingga musim 19.

BERKAITAN: Permainan Video Creepypastas Paling Menghantui Untuk Membaca Halloween Ini

Blaspool Teruskan untuk mengelakkan piawaian tipikal mensimulasikan besbol MLB: tawaran Memandangkan ia memasuki era pengembangan. Sebelum ini diumumkan bahawa pasukan pertama yang memenangi tiga kejuaraan akan dinaikkan pangkat – tetapi tidak jelas apa maksudnya. Pasukan itu ialah Baltimore Crabs, dan peningkatan mereka tidak lama kemudian diikuti oleh keturunan yang menyebabkan banyak ketidakstabilan dalam Blaspool Alam semesta, termasuk acara yang dipanggil The Rift membawa kepada acara yang dipanggil The Second Wyatt Masoning, di mana 14 pemain semuanya dipanggil Wyatt Mason datang melalui The Rift untuk menyertai permainan. Musim pertama Wyatt Masoning berlaku beberapa musim lebih awal, apabila senarai LA Unlimited Tacos dipenuhi sepenuhnya dengan pemain yang dipanggil Wyatt Mason.

Turunnya ketam Baltimore juga membawa kepada krisis banjir. Jenis cuaca yang dikenali sebagai Banjir bukan sahaja mengeluarkan semua pemain daripada peraturan, tetapi mempunyai peluang untuk membawa pemain ke dalam permainan bertajuk misteri di tempat lain. Pemain biasanya mengambil masa beberapa minggu dalam permainan untuk kembali ke permainan penyemak imbas yang pelik dan boleh kembali dengan kesan status “tersebar”, bermakna mereka telah kehilangan aksara daripada nama mereka dan tidak lagi mempunyai sebarang statistik Vibes mereka. Ketika era berlalu, pemain juga mula hilang dari skuad mereka selepas mendapat sifat Redacted, misteri yang masih belum dapat diselesaikan sepenuhnya.

Apa yang anda patut tahu tentang pasukan Blaseball

Walaupun terdapat banyak pasukan dengan nama yang menakjubkan Blaspool Pemain untuk dipilih, beberapa daripadanya telah lebih berjaya sepanjang sejarah permainan berbanding yang lain. Pasukan seperti Baltimore Crabs, Canada Moist Talkers, Hellmouth Sunbeams dan Core Mechanics mengalami pelbagai kemenangan kejohanan. Sebaliknya, pasukan seperti New York Millenials, Ohio Worms dan Boston Flowers tidak mengalami sebarang kemenangan kejuaraan.

Walaupun semua BlaspoolLatar belakangnya adalah pelik, dan salah satu tradisi permainan yang paling aneh ialah bagaimana musim 24 berakhir: dengan keadaan cuaca yang dipanggil Black Hole yang membatalkan setiap pasukan dan dengan itu Blaspool sendiri. Kini, setahun kemudian, acara bernama Fall Ball yang bermula minggu lepas bermakna pemain yang sebelum ini tersedut ke dalam Black Hole (Black Hole) akan mula terjatuh. Walau bagaimanapun, pemaju telah menyatakan bahawa walaupun pasukan itu sendiri akan kembali, pemain sebenar yang akan kembali pada masa ini masih menjadi misteri. Fall Ball ialah pengenalan jenama baharu Blaspool Nampaknya Era dan pembangun berhasrat untuk menjadikannya yang paling pelik lagi.

seperti Blaspool Menyambut era baharu, anda juga akan mengalu-alukan sejumlah besar pemain baharu yang mungkin telah menimbulkan rasa ingin tahu tentang permainan asal, tetapi tidak memasukinya sebelum ia tamat. walaupun Blaspool Dia mempunyai banyak pengetahuan yang kebanyakan pemain baharu tidak tahu, pembangun cuba menjadikan zaman baharu ini lebih mudah diakses berbanding sebelum ini, matlamat yang sebahagiannya akan dibantu oleh versi akan datang Blaspool Apl mudah alih, yang akan memperkenalkan cara baharu untuk bermain. Walaupun ia sebahagian besarnya tidak diketahui apa masa depan Blaspool Ia akan bertahan, satu perkara yang pasti: ia akan menjadi pelik.

Seterusnya: EA Sports Baseball Pulangan Selepas Membeli Super Mega Baseball DeveloperSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *