Pemain Google Stadia dalam The Elder Scrolls Online kini boleh memindahkan akaun mereka ke Mac atau PC


Pemain Google Stadia The Elder Scrolls dalam talian boleh bergembira, kerana Bethesda telah mengumumkan bahawa ia akan menawarkan pemindahan akaun percuma ke PC atau Mac.


Google membuat kejutan pada penghujung September apabila mengumumkan bahawa ia akan menutup Stadia, perkhidmatan penstriman permainan dalam taliannya. Walaupun berita itu sendiri agak mengejutkan, pemain tidak lama kemudian mula tertanya-tanya apa yang akan berlaku kepada perpustakaan dan perpustakaan permainan mereka. Pada masa itu, Google tidak mempunyai banyak jawapan, dan malangnya, ia tidak bercadang untuk melakukan lebih daripada sekadar membayar balik pelanggan untuk pembelian perkakasan dan perisian mereka. Nasib baik, sejak beberapa minggu lalu, pembangun dan penerbit telah memutuskan untuk mengambil bahagian untuk mencuba dan meringankan kesakitan bagi pengguna Stadia.


Bethesda mengumumkan bahawa ia akan menyokong Naskah Syeikh Dalam Talian pemain di Google Stadia, membolehkan mereka memindahkan akaun mereka ke PC atau Mac. Bahagian yang terbaik ialah ia hanya memerlukan pemain untuk log masuk ke halaman akaun mereka dan memuat turun permainan pada PC. Pemindahan tidak akan datang tanpa kos tambahan dan akan membolehkan pengguna menyimpan watak mereka dan semua kemajuan mereka. Ini mungkin kerana pemain Stadia sentiasa bermain pada “pelayan mega PC/Mac”, yang menjadikan peralihan daripada Stadia kepada PC lancar.

Jika anda tidak dapat mengakses maklumat akaun anda, Bethesda menyatakan bahawa akan ada pilihan untuk memulihkannya. Jika anda tidak dapat memulihkan maklumat tersebut, syarikat menyatakan untuk menghubungi melalui halaman sokongannya iaitu help.elderscrollsonline.com. Mereka yang hanya mencari perkhidmatan penstriman permainan lain mungkin ingin mencuba GeForce Now, Xbox Game Pass Ultimate, atau Amazon Luna daripada Nvidia.

Untuk Google Stadia, perkhidmatan ini akan ditutup pada 23 Januari 2023. Mereka yang membeli peranti Stadia melalui Gedung Google Play akan layak mendapat bayaran balik penuh. Google pada masa ini tidak mempunyai rancangan tentang cara pemulihan akan dikendalikan, tetapi telah mengatakan bahawa ia akan berfungsi untuk mengemas kini mereka yang terjejas dalam beberapa bulan akan datang.


sumber: Manuskrip Syeikh Dalam TalianSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *