Penggunaan ikon apl tersuai menjadi lebih lancar dengan iPhone 14 Pro


Apple tidak pernah secara rasmi membenarkan pengguna menukar ikon aplikasi iOS. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada apl Pintasan, sesiapa sahaja boleh membuat pintasan skrin utama dengan ikon tersuai yang membuka apl tertentu. Proses ini datang dengan kelemahan memaparkan sepanduk besar setiap kali pengguna mengklik ikon, tetapi iPhone 14 Pro dan Dynamic Island menjadikan penggunaan ikon aplikasi tersuai lebih lancar.

Ikon Apl Tersuai pada iPhone 14 Pro

Seperti yang dinyatakan sebelum ini Parker OrtolaniPintasan skrin utama dengan ikon tersuai tidak lagi memaparkan sepanduk besar di bahagian atas skrin, sekurang-kurangnya pada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max. Ini kerana, pada model ini, iOS kini memaparkan animasi kecil di Dynamic Island untuk mengesahkan bahawa pintasan itu berjaya dilaksanakan.

Sebelum ini, logo itu juga menyebabkan kelewatan dalam masa yang diambil untuk pengguna berinteraksi dengan apl. Kelewatan ini kini telah dialih keluar. Malangnya, perubahan itu hanya sah untuk pengguna iPhone 14 Pro. Mereka yang mempunyai model iPhone dan iPad lain masih perlu berurusan dengan sepanduk apabila pintasan skrin utama dibuka dengan ikon tersuai.

Sejak iOS 14.3, pintasan skrin Utama tidak lagi membuka apl Pintasan sebelum melancarkan apl yang anda tetapkan. Ini sahaja menjadikan pilihan itu menarik kepada ramai pengguna walaupun terdapat sepanduk yang dipamerkan. Sudah tentu, “mengubah” ikon aplikasi dalam iOS masih memerlukan banyak usaha berbanding Android.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak pengguna iPhone dan iPad yang mencipta skrin utama yang benar-benar unik dengan ikon tersuai. Selain widget skrin utama, turut diperkenalkan dengan iOS 14 pada 2020, pengguna telah menemui banyak cara kreatif untuk menukar skrin utama mereka.

Bagaimana untuk menukar ikon aplikasi dalam iOS

Jika anda ingin menyesuaikan skrin utama anda dengan ikon yang berbeza, pastikan anda membaca panduan khas kami tentang cara menukar aplikasi ikon pada iOS 14 dan lebih baru. Perlu diingat bahawa anda boleh menemui berbilang pek ikon untuk apl iOS yang tersedia di web.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *