Penjelasan Rosalyn’s End (secara terperinci)


Walaupun Hulu diilhamkan oleh karya Shakespeare Romeo dan JulietDan juga Rosalyn Ia mempunyai pengakhiran yang berbeza. Berdasarkan novel bila awak jadi milik saya Oleh Rebecca Searle, Rosalyn Ia mengikuti kisah biasa cinta terlarang Romeo dan Juliet tetapi dari sudut pandangan Rosalyn, gadis yang Romeo telah disematkan pada awal permainan asal dan dengan cepat dibuang apabila bertemu Juliet. Kisah Rosalyn menjadi rumit apabila sepupunya Juliet jatuh cinta dengan rakan rahsianya Romeo, dan Rosalyn berhasrat untuk mendapatkan kembali Romeo. seperti RosalynMendekati penghujung, motif utama watak bergelar itu adalah untuk menghalang hubungan cinta Romeo dan Juliet dalam apa jua cara yang mungkin, sehingga dia mengubah kedudukannya.

Paparan hari ini

Rosalyn Dia melihat protagonis menerima kehilangan bekas teman lelakinya serta menyedari bahawa cinta mengambil bentuk yang berbeza daripada yang dia fikirkan, menentang “kisah cinta ideal” yang dipaparkan dalam Romeo dan Juliet. walaupun RosalynPlot meminjam peristiwa daripada Romeo dan Juliet, penghujungnya berbeza dengan ketara daripada karya asal William Shakespeare. ini dia RosalynTerangkan penghujung filem secara terperinci, termasuk maksud sebenar epilog filem tersebut.

Berkaitan: Senja: Setiap rujukan Romeo dan Juliet dijelaskan


Apa yang berlaku pada akhir Rosalyn

Selepas mendapati Romeo dan Juliet mempunyai rancangan untuk melarikan diri, Rosalyn bergegas untuk menghentikan perkahwinan mereka pada penghujungnya Rosalyn. Dalam perjalanan, Rosalyn meyakinkan Dario untuk membantunya, dan mereka mula mesra antara satu sama lain sepanjang perjalanan. kedua-dua Rosalyn Watak-watak itu dipintas oleh pengawal Montagues dalam perjalanan mereka untuk menghentikan perkahwinan Romeo dan Juliet, dan sebaliknya ditangkap. Selepas melarikan diri dari Montagues, Dario mendedahkan bahawa dia merancang untuk menyertai Tentera Laut, dan dia dan Rosaline berpecah, dengan Rosaline memutuskan untuk tidak menghentikan kesatuan Romeo dan Juliet.

Rosalyn memutuskan untuk menghantar surat cinta Juliet daripada Romeo kepadanya, tetapi dipintas oleh Tybalt, yang mencabar Romeo untuk bertanding dan terbunuh. Acara ini membawa penonton untuk mengetahui bahawa Romeo dan Juliet telah berkahwin, dan ibu bapa mereka bersumpah untuk memisahkan mereka. Rosalyn dan Dario, yang dilengkapkan dengan Rosalyn, bergegas membantu Romeo dan Juliet melarikan diri daripada keluarga mereka supaya mereka boleh bersama. Usaha ini terbukti berjaya selepas Rosalyn memujuk mereka untuk memalsukan kematian mereka sendiri, dan dia menegur patriark Capulet dan Montague kerana pertikaian mereka. Selepas meninggalkan keluarga Montague dan Capulet, Romeo dan Juliet belayar ke Cyprus untuk berbulan madu, dan Dario dan Rosalyn berkongsi ciuman sambil menonton pemergian mereka.

Mengapa Rosalyn memutuskan untuk tidak menghentikan perkahwinan itu

pergi ke penghujung Rosalyn, watak bergelar itu ditetapkan untuk menghentikan perkahwinan Romeo dan Juliet supaya dia boleh mendapatkan kembali Romeo, tetapi selepas Rosalyn dan Dario melarikan diri dari Montague, dia berubah hatinya dan tidak mengganggu perkahwinan itu. Walaupun Hulu tidak memberikan penjelasan yang jelas mengapa Rosaline mengubah fikirannya tentang menghentikan perkahwinan, jawapannya boleh didapati dalam perbualan sebelum ini antara Rosaline dan Dario. Semasa pasangan itu dalam perjalanan untuk menamatkan perkahwinan, Dario bertanya kepada Rosalyn apa yang dia suka tentang Romeo, dan dia menjawab bahawa dia tidak dapat menyatakannya dengan kata-kata. Ini mendorong Dario untuk bermonolog tentang apa itu cinta, menyimpulkan bahawa “Ia tidak begitu sukar. Ucapan Dario membuatkan Rosalyn sedar bahawa dia sebenarnya tidak menyukai Romeo, itulah sebabnya dia berputus asa dengan rancangannya untuk menghentikan perkahwinannya dengan Juliet.

Mengapa Tybalt mencabar Romeo untuk berduel?

Selepas Rosalyn membuat kesimpulan bahawa dia tidak menyukai Romeo, dia memutuskan untuk berdamai dengan Juliet. Rosalyn menghantar surat cinta Juliet dari Romeo kepadanya seperti dahan zaitun, dan menulis, “Mesej ini adalah kisah cinta anda, bukan saya. Malangnya, posmen (Niko Hiraga, Box Mart) menghantar suratnya kepada Tybalt dan bukannya Juliet. Ini mendedahkan hubungan cinta Romeo dan Juliet dengan keluarga mereka, Montague dan Capulets, yang mempunyai perseteruan yang berpanjangan. Pendedahan cinta Romeo dan Juliet mengancam hubungan dan kehidupan mereka, kerana bacaan surat Tybalt membawa kepada cabaran Romeo untuk bertarung. Ini sebahagian besarnya diilhamkan oleh drama asal Shakespeare, dengan Romeo membunuh Tybalt dalam pertarungan yang membawanya melarikan diri ke buangan.

BERKAITAN: Penata Rambut Romeo + Juliet Diculik Semasa Penggambaran (Sungguh)

Mengapa Rosalyn menolong Romeo dan Juliet

Walaupun Rosalyn telah memutuskan untuk tidak campur tangan dalam perkahwinan Romeo dan Juliet, ia mungkin kelihatan pelik bahawa dia akan membantu mereka melarikan diri daripada keluarga mereka selepas perkahwinan mereka diketahui umum. Walau bagaimanapun, wajar untuk Rosalyn membantu mereka kerana hampir setiap halangan yang dihadapi Romeo dan Juliet sehingga tahap ini dalam filem itu adalah kesalahan Rosalyn, sama ada secara langsung atau tidak sengaja. Tindakan Rosalyn di penghujung filem adalah percubaannya untuk meminta maaf kepada pasangan itu dan cuba menebus gangguan percintaan mereka dan secara tidak sengaja mendedahkan hubungan mereka.

Mengapa Dario tidak menyertai Tentera Laut

Selepas Rosalyn dan Dario melarikan diri dari Montague, dia memberitahunya bahawa dia merancang untuk menyertai Tentera Laut, tetapi itu jelas tidak berlaku di penghujung Rosalyn, kerana alasan untuk tinggal adalah misteri. Sebaik sahaja Romeo dan Juliet berjaya mengelak daripada keluarga mereka dan menyelamatkan perkahwinan mereka, Rosalyn bertanya kepada Dario mengapa dia tidak menyertai Tentera Laut, sambil menyatakan bahawa dia mungkin berada jauh dari Verona pada ketika itu. Dario (Sean Tell, yang juga dalam spinoff X-Men yang berbakatDia menjawab bahawa Rosalyn memberi inspirasi kepadanya,buat perkara bodohDan Rosalyn tidak meneruskan topik ini lagi. Itulah cara Dario untuk mengatakan bahawa dia masih mencintai Rosalyn, itulah sebabnya dia memilih untuk tidak menyertai Tentera Laut lagi.

Maksud sebenar pengakhiran Rosalyn

Rosalyn mengambil alih Romeo dan Juliet, salah satu kisah cinta paling terkenal sepanjang zaman, tetapi komedi romantik mempunyai makna yang sedikit berbeza daripada sumber fizikalnya. asal Romeo dan Juliet Filem ini mengisahkan sepasang kekasih muda yang sempurna untuk satu sama lain tetapi ditakdirkan oleh faktor luaran, tetapi Rosalyn merumitkannya apabila Romeo dan Juliet bertahan dan berakhir bersama. Daripada bercakap tentang cinta yang ditakdirkan, maksud sebenar petikan Shakespeare ialah cinta sejati tidak sinonim dengan cinta yang sempurna. Semasa filem eponim itu, Rosalyn menganggap cinta sejatinya adalah Romeo, klise tentang percintaan “sempurna”, tetapi sebenarnya Dario, yang sentiasa berhujah, tetapi mencabarnya secara intelektual, yang dia hargai. Sebaliknya, Romeo dan Juliet, yang sepatutnya mempunyai percintaan “sempurna”, dilihat dalam adegan pertengahan kredit bergelut untuk mengadakan perbualan kerana mereka tidak mempunyai persamaan. penghujung Hulu Rosalyn Beliau menjelaskan bahawa walaupun masyarakat menyeru manusia untuk berusaha mencapai kesempurnaan, adalah lebih baik untuk mempunyai kisah cinta sejati dengan dirinya sendiri.

Seterusnya: Mengapakah perkhidmatan penstriman mempunyai iklan sekarang (jangan lepaskan maksudnya?!)Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *