Penjual semula Apple MDM beralih ke ruang keselamatan untuk manfaat Apple dan pelanggannya


Apple @ Work dibawakan kepada anda oleh MosyleSatu-satunya platform bersatu Apple. Mosyle ialah satu-satunya penyelesaian yang menyepadukan sepenuhnya 5 apl berbeza pada hanya satu platform Apple, membolehkan perniagaan dan sekolah menggunakan, mengurus dan melindungi semua peranti Apple mereka dengan mudah dan automatik. Lebih daripada 32,000 organisasi memanfaatkan penyelesaian Mosyle untuk mengautomasikan penggunaan, pengurusan dan keselamatan berjuta-juta peranti Apple setiap hari. Minta akaun percuma hari ini dan ketahui cara anda boleh meletakkan armada Apple anda pada autopilot untuk harga yang sukar dipercayai.

Sejak beberapa minggu lalu, kami telah melihat pengumuman daripada Mosyle, Jamf dan Kandji mengenai mengembangkan portfolio produk mereka untuk menyelesaikan lebih banyak masalah. Memandangkan Apple terus berkembang sebagai titik akhir dalam perusahaan, ia mesti menjadi lebih kukuh dalam postur keselamatan perusahaan. Perniagaan memerlukan penyelesaian untuk perlindungan titik akhir, perlindungan anti perisian hasad, katalog aplikasi, pengurusan identiti dan banyak lagi.

Mengenai Apple @ Work: Bradley Chambers menguruskan rangkaian IT perusahaan dari 2009 hingga 2021. Dengan pengalamannya dalam mengatur dan mengurus tembok api gred perusahaan, suis, sistem pengurusan peranti mudah alih, Wi-Fi, 100 Mac dan 100 iPad, Bradley akan menyerlahkan cara Melalui mereka untuk pengurus IT Apple menggunakan peranti Apple, membina rangkaian untuk menyokongnya, melatih pengguna, cerita daripada parit pengurusan IT dan cara Apple boleh menambah baik produknya untuk jabatan IT.


Mengapa vendor MDM melangkaui pengurusan peranti sahaja

Dari sudut pandangan teknikal, syarikat memerlukan perlindungan dan pelaporan titik akhir. Mereka memerlukan alat anti-perisian hasad perusahaan. Mereka memerlukan alat untuk mengurus identiti. Mereka memerlukan alat untuk mengurus peranti dan keselamatan peranti tersebut. Mereka memerlukan alat yang boleh digunakan dalam infrastruktur sedia ada mereka. Mereka memerlukan penyelesaian yang disokong yang boleh digunakan dan diurus oleh pasukan mereka secara berterusan. Apabila syarikat membina perisian keselamatan perkakasan lengkap mereka, adalah wajar untuk bekerjasama dengan vendor yang boleh menawarkan berbilang penyelesaian di bawah satu perhubungan pengebilan dan teknologi. Semasa anda bergerak melalui proses penempatan, terdapat kurang bolak-balik antara berbilang vendor. Semua perkara yang diperlukan untuk menjayakan penggunaan Mac anda boleh dibeli, dirancang dan dilaksanakan melalui satu perhubungan vendor. Untuk pasukan IT yang berkemungkinan kurang kakitangan dan terlalu banyak bekerja, menyelaraskan aspek penting infrastruktur IT anda adalah penting.

Dari sudut pandangan perniagaan, syarikat yang secara tradisinya menjual penyelesaian pengurusan peranti melangkau perkara ini kerana mereka menyukai wang itu. Saya mengatakannya secara bergurau, tetapi ia benar. Ini adalah peluang perniagaan untuk menyediakan perkhidmatan tambahan kepada pelanggan sedia ada anda untuk meningkatkan purata hasil anda bagi setiap pengguna. Ia masuk akal bukan? Perniagaan dengan Mac memerlukan lebih daripada sekadar pengurusan peranti, dan mereka sanggup membayar syarikat untuk menyediakan penyelesaian. Sebuah syarikat yang telah membangunkan perisian dan penyelesaian pengurusan perkakasan dengan mudah boleh bergerak untuk membina penyelesaian yang diperlukan oleh perniagaan untuk memenuhi semua keperluan organisasi dan perniagaan mereka. Ia adalah situasi menang-menang. Syarikat mendapat lebih banyak wang, dan pelanggannya mendapat penyelesaian yang betul yang memenuhi semua keperluan perniagaan mereka.

Mengapa Apple menyukai trend ini

Apple mempunyai dua matlamat dalam perusahaan:

  • Jual seberapa banyak peranti yang boleh dicas
  • Pastikan anda mengurus peranti ini

Saya telah berkata dalam artikel sebelum ini, bahawa pesaing Apple dengan Apple Business Essentials bukanlah vendor MDM yang lain. Ia adalah peranti yang tidak terurus. Peranti yang tidak diurus adalah risiko besar bagi syarikat kerana mereka tidak dapat mengawalnya. Mereka tidak tahu siapa yang melakukan apa dengan peranti atau aplikasi apa yang ada padanya. Mereka tidak boleh mengurusnya atau menolak kemas kini kepadanya. Apabila anda mempunyai peranti tidak terurus yang merayau di sekitar rangkaian anda, anda tidak boleh memutuskan jenis risiko keselamatan yang mungkin disebabkan oleh peranti tersebut. Apabila ini berlaku, ia tidak baik untuk Apple sebagai peranti titik akhir. Apple membuat wang dengan menjual perkakasan. Dalam projek secara khusus, mereka ingin menjual banyak daripada Mac.

Apple menyukai trend syarikat Mac yang menawarkan lebih banyak penyelesaian perisian khusus untuk Mac tersebut. Titik akhir yang sihat dan selamat ialah kemenangan untuk Apple, kemenangan untuk pelanggan dan kemenangan untuk vendor yang menyediakan penyelesaian keselamatan. Apple dan pelanggannya mendapat manfaat apabila titik akhir diurus dengan betul. Ia adalah situasi menang-menang yang meningkatkan keselamatan, mengurangkan kos dan meningkatkan produktiviti. Apple tidak perlu bersaing dengan Jamf, Kandji atau Mosyle. Pengurus IT yang membeli alatan keselamatan dan pengurusan perkakasan lengkap mereka daripada penjual semula Apple ialah pelanggan yang mempunyai pengalaman Mac yang hebat dan berkemungkinan akan terus membeli Mac pada masa hadapan.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *