Perenderan awal T-Mobile G1 menunjukkan penampilan yang biasa tetapi sipi


Paparan yang dikongsi oleh pengasas bersama Android, Rich Miner menunjukkan rupa T-Mobile G1 pada satu ketika.


Pada tahun 2008, telefon pintar Android pertama telah dilancarkan, dikenali dunia sebagai HTC Dream dan kepada mereka di Amerika Syarikat sebagai T-Mobile G1. Reka bentuk telefon itu menarik, menampilkan papan kekunci gelongsor yang menerkam untuk mendedahkan papan kekunci QWERTY penuh. Malah terdapat bebola jejak fizikal untuk navigasi yang tepat. Kini, kami melihat reka bentuk telefon menjelang pelancaran iPhone, menunjukkan kepada kami rupa yang lebih berbuih dengan skema warna “elektrik” yang menampilkan hijau neon dan hitam.


Pertunjukan itu disampaikan oleh Rich Miner, pengasas bersama Android. Miner tweet foto itu sambil menerangkan cerita postnya berminat dalam bidang perdagangan. Beliau menjelaskan bahawa semasa fasa reka bentuk telefon, Microsoft lebih mengambil berat tentang Apple kerana ia membina pangkalan pengguna yang agak kukuh dengan platform Windows Mobilenya. Pasukan itu sedang mengusahakan dua reka bentuk, satu serupa dengan Blackberry dan Dream. Selepas iPhone diumumkan, disebutkan bahawa tumpuan telah beralih kepada Dream.

Walaupun rendering kelihatan menarik, reka bentuk asas peranti ini kekal agak sesuai dengan T-Mobile G1 dan HTC Dream. Ia mempunyai papan kekunci gelongsor, bersama-sama dengan butang fizikal untuk navigasi mudah. Kita dapat melihat bahawa terdapat alur yang kuat berhampiran bahagian bawah telefon dan roda tolak yang boleh dibayangkan sebagai pilihan untuk menavigasi entri. Sudah tentu, produk akhir akan kelihatan lebih elegan, dengan tepi yang digilap, butang ringkas dan bebola jejak. Selain itu, warna dibisukan, kerana ia ditawarkan dalam pilihan hitam dan putih sahaja.

Memandangkan kita sudah sejauh ini, sukar untuk membayangkan menggunakan sesuatu seperti ini pada tahun 2022, atau bolehkah anda? Beritahu kami dalam ulasan jika anda memiliki HTC Dream atau T-Mobile G1 dan jika anda akan menggunakan telefon yang dikemas kini dengan faktor bentuk ini untuk masa semasa.


sumber: Penambang Kaya (Twitter)

Di seberang: 9to5Google

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *