Perubahan zigzag, pelancar skrin kunci boleh disembunyikan


Android 13 QPR1 Beta 2 dilancarkan ke telefon Pixel hari ini dan terus membuat perubahan pada antara muka pengguna, terutamanya pemain media.

Penggosok bar kemajuan bukan lagi bulatan dan oleh itu tidak lagi ditandai oleh sperma dalam penampilan visual. Ia kini menjadi manik menegak yang panjang dan sempit. Sasaran sentuhan visual agak terlalu kecil, tetapi ia berfungsi dengan baik dan menangani aduan orang ramai tentang reka bentuk.

Menariknya, Google bersetuju untuk membuat perubahan selepas pelancaran stabil pada bulan Ogos tetapi tidak dalam tempoh beta.

Sementara itu, apl Tetapan > Bunyi & getaran > Media (atau tekan lama pada pemain media aktif) mendedahkan tetapan “Tunjukkan media pada skrin kunci” baharu. Ia dihidupkan secara lalai, tetapi melumpuhkannya membolehkan anda menyembunyikan kad dan melihat lebih banyak pemberitahuan apabila audio sedang distrim.

Walaupun dengan persediaan ini (dan memainkan lagu), jam panjang dikurangkan kepada satu baris. Seperti biasa, anda boleh leret ke bawah untuk mengakses kawalan pemain.

Dalam perubahan yang berkaitan, melaraskan kelantangan menggunakan penggoncang fizikal dan mengklik menu penuh tidak lagi membuka Bunyi dan Getaran sebagai plat bawah. Sebaliknya, ia kini berpusat, yang menjadikannya kurang bersepadu sebagai elemen sistem pada pendapat saya.

Android 13 QPR1 dijangka stabil pada bulan Disember dengan semua tweak pemain media ini, walaupun keadaan mungkin berubah dengan pratonton lain bulan depan.

Lagi tentang Android 13:

Dylan Russell Sumbangkan kepada artikel ini.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *