Pixel 6a dan Pixel 7 membawa kepada peningkatan yang kukuh dalam jualan GoogleSenarai telefon pintar semasa Google, termasuk Pixel 6a dan Pixel 7, telah meningkatkan jualan peranti secara sihat.

Itulah salah satu perkara penting yang muncul daripada panggilan pendapatan terakhir ibu bapa Alphabet untuk suku ketiga, di mana CFO Alphabet Ruth Porat (melalui Motley Fool) mengisytiharkan “pertumbuhan kukuh dalam hasil perkakasan.”

Sukar untuk meletakkan nombor tertentu padanya, kerana Google menyiarkan hasil perantinya dalam kategori lain, yang termasuk perkara seperti langganan YouTube Music Premium. Untuk nilainya, hasil Google lain meningkat 2% kepada $6.9 bilion untuk suku ketiga.

Perkakasan nampaknya telah memainkan peranan penting dalam hal ini. Walaupun semua perhatian kami kebelakangan ini tertumpu pada Pixel 7 dan Pixel 7 Pro baharu yang berkilat, peningkatan dalam jualan Q3 ini sebenarnya mencerminkan kejayaan Pixel 6a yang lebih tua dan lebih murah. Porat mendedahkan bahawa pertumbuhan yang disebut di atas dalam hasil perkakasan datang “terutamanya daripada jualan Pixel 6a.”

Walaupun mereka tiba agak lewat pada hari itu untuk dimasukkan ke dalam nombor ini, kami juga mengetahui bahawa Pixel 7 dan Pixel 7 Pro bermula dengan kukuh. Sundar Pichai, Ketua Pegawai Eksekutif Alphabet, mendedahkan bahawa syarikat itu menikmati “minggu terlaris sepanjang masa untuk Pixel” selepas pelancaran telefon terbaharunya.

Laporan baru-baru ini muncul yang mendakwa bahawa Google menggandakan barisan Pixelnya kerana iPhone Apple terus memakan jualan telefon Samsung. Walaupun ia jelas berada di landasan yang betul di sini, Google masih mempunyai perjalanan yang jauh sebelum ia menyaingi rakan kongsi Android terbaiknya dalam bahagian perkakasan telefon pintar.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *