Porsche 911 RSR mendapat reka bentuk khas untuk meraikan kejayaan 10 tahun


Porsche telah mengumumkan bahawa Porsche 911 RSR mendapat reka bentuk khas untuk meraikan 10 tahun persaingan dengan kereta lumba GT.

Porsche 911 RSR yang akan ditawarkan oleh Manthee akan menampilkan kot asas putih dan gabungan jalur merah terang, biru, merah jambu, hitam, emas dan kelabu pada kereta.

Porsche 911 RSR

“Kereta lumba kami akan sangat menarik perhatian pada pusingan akhir FIA WEC. Saya sangat teruja untuk melihat reaksi peminat,” kata Thomas Laudenbach, Naib Presiden Porsche Motorsport. “Kelas GTE-Pro Kejohanan Endurance Dunia akan diselesaikan pada penghujung musim 2022. Jadi, ini akan menjadi acara lagu angsa bersama pasukan 911 RSR. Pada majlis yang sangat istimewa ini, pereka kami telah mencipta pembungkus foil yang, pada pendapat saya, melambangkan sejarah dan kejayaan sedekad yang lalu. Dan kejayaan di Bahrain akan datang: Kami menyasarkan untuk memenangi perlumbaan serta gelaran Pengeluar dan Pemandu.

Porsche 911 RSR

“Penghujung musim di Bahrain membawa banyak emosi kepada seluruh pasukan,” kata Alexander Stelig, Pengarah Sukan Permotoran Kilang FIA WEC, sebelum penampilan terakhir pasukan 911 RSR. “Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, mekanik, jurutera dan pemandu telah melihat banyak kelebihan yang ketara dalam kelas GTE-Pro. Porsche 911 RSR sentiasa menjadi salah satu kereta lumba yang paling tersendiri, popular dan berjaya dalam kelas Team Manufacturers yang sangat dipertandingkan. Dengan penghujung program hebat ini kami ingin menambah satu lagi ciri. – Dalam erti kata yang sporty dan visual. Saya rasa kami telah mencipta reka bentuk yang sempurna. Ia adalah gabungan sempurna antara gaya moden dan warna bersejarah.”

Anda boleh mengetahui butiran lanjut tentang Porsche 911 RSR istimewa di pautan di bawah, dan perlumbaan akan berlangsung di Sakhir pada 12 November.

sumber: Porsche

Difailkan di bawah: Berita Auto
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *