Ralat mesej rawak “Pemberitahuan disenyapkan” mengelirukan kami


Adakah rakan dan keluarga anda sentiasa bertanya kepada anda mengapa pemberitahuan anda disenyapkan? Jika anda belum lagi menggunakan mod fokus seperti Jangan Ganggu, ini mungkin akan menjadi masalah untuk anda.

Perkara ini berlaku kepada saya pagi ini. Saya menggunakan Fokus Tidur pada waktu malam dan mematikannya sebaik sahaja saya bangun. Jika tidak, Apple Watch hanya memaparkan jam digital hijau yang besar sepanjang hari. Ini tidak bagus.

Selepas rakan sekerja bertanya kepada saya mengapa saya meredamkan mesej mereka semasa perbualan, saya memastikan tiada apa yang menjadi tumpuan. Bukan Mac, bukan iPhone, bukan Apple Watch.

Pembetulan adalah bentuk biasa, matikan dan hidupkan semula. Nah, dalam kes itu, hidupkan dan matikan sekali lagi. Satu pusingan itu pada satu peranti menyelesaikan mesej pemberitahuan rawak senyap orang lain. Tiada perasaan terluka, saya rasa.

Perkara Nyata Dilihat pada Forum Sokongan Apple

Ternyata ini adalah sesuatu yang dilihat lebih ramai orang. Pengguna iPhone telah melaporkan menghadapi masalah ini pada model iPhone yang berbeza dengan kedua-dua iOS 15 dan iOS 16. Jika anda juga melihat ini, berita baiknya ialah anda tidak bersendirian. Ini mungkin bermakna Apple akan mengusahakannya lebih awal daripada kemudian.

Berita buruknya ialah tiada penyelesaian sebenar pada masa ini. Jika anda tidak berada dalam mod fokus, tiada apa-apa untuk mematikannya. Teruskan menukar mod fokus ini.

Dan ada perkara lain lagi. Ralat ini sebenarnya tidak menyenyapkan pemberitahuan apabila kenalan melihat mesej itu. Ia hanya mewujudkan situasi yang memalukan di mana orang menganggap anda mengabaikan mereka. Sebaliknya, mungkin ini hanya Siri membuat andaian…

Belum menggunakan mod fokus? Ketahui cara melakukan lebih banyak lagi dengan Mod Fokus dalam iOS 16.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *