Reliance Jio melancarkan 5G di Chennai dan Nathdwara


Reliance Jio, pengendali telekomunikasi terkemuka India, telah melancarkan rangkaian 5Gnya di Chennai, salah satu bandar paling terkemuka di negara ini. Chennai pada mulanya termasuk dalam rancangan syarikat penerbangan untuk memperoleh 5G, tetapi kemudiannya, ia ditukar kepada Varanasi. Walau bagaimanapun, Jio menepati janjinya dan membawa 5G dari Diwali ke Chennai. Bersama-sama dengan pelancaran 5G di Chennai, Jio juga telah melancarkan perkhidmatan Wi-Fi yang didayakan 5G di Nathdwara, Rajasthan. Semua kawasan berkepadatan tinggi seperti tempat keagamaan, institut pendidikan, perhentian bas, stesen kereta api, pusat membeli-belah, dll. akan mempunyai perkhidmatan Wi-Fi yang dikuasakan oleh teknologi 5G daripada Reliance Jio.

5G harus tersedia untuk setiap warganegara – Akash Ambani, Pengerusi, Reliance Geo

Akash Ambani, Presiden Reliance Jio, berkata:

Khidmat kepada manusia adalah salah satu aspek budaya India yang paling menarik, dan akarnya boleh didapati dalam tradisi sosial dan agama kita. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, 5G tidak boleh kekal sebagai perkhidmatan eksklusif untuk segelintir orang yang mempunyai keistimewaan atau mereka yang berada di bandar terbesar kami. Ia harus tersedia untuk setiap rakyat, setiap rumah dan setiap syarikat di seluruh India. Ini adalah langkah ke arah itu untuk membolehkan setiap orang India menggunakan JioTrue5G. Hari ini, kami telah menghidupkan Wi-Fi berdaya True5G pertama kami di bandar suci Nathdwara dan Kuil Lord Srinath Ji. Dengan ini, kami akan menjalankan beberapa tapak ini dan membiarkan mereka mencuba perkhidmatan kami. Di samping itu, kami mengalu-alukan Chennai sebagai bandar terbaharu kami untuk ditambahkan pada tawaran alu-aluan Jio True5G.

Reliance Jio telah pun melancarkan perkhidmatan 5G di bandar berikut – Mumbai, Delhi, Varanasi dan Kolkata. Sistem yang sama akan berfungsi di Chennai. Pengguna akan menerima jemputan daripada syarikat pada aplikasi MyJio dan mendapat 5G percuma dengan kelajuan sehingga 1Gbps.

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *