Samsung dan Google mengembangkan perkongsian untuk rumah pintar


Samsung dan Google telah mengumumkan pengembangan perkongsian mereka untuk Smart Home, dan syarikat itu berkata pengguna telefon dan tablet Samsung Galaxy akan dapat dengan mudah membawa peranti yang serasi dengan Matter ke Google Home serta Samsung SmartThings.

Setakat ini, pemilik rumah pintar telah menghadapi cabaran dalam menggunakan peranti mereka merentas berbilang ekosistem. Menyambung peranti antara ekosistem selalunya melibatkan banyak langkah merentas berbilang aplikasi untuk memautkan akaun, yang tidak selalu berfungsi dalam kedua-dua arah. Ini bermakna pengguna mesti mengingati aplikasi dan antara muka yang mereka boleh mengawal atau mengendalikan peranti tertentu secara automatik. Keupayaan berbilang pentadbir bagi standard Matter menyediakan asas untuk menyambungkan peranti secara terus kepada berbilang aplikasi dan ekosistem, memberikan pengguna lebih fleksibiliti dan pilihan. Samsung dan Google bergantung pada berbilang pentadbir, membolehkan pengguna mencari peranti berdaya Matter dan memilih untuk menyambung serta mengawalnya dengan lancar melalui apl SmartThings atau Google Home pada Android.

Apabila pengguna pergi ke apl SmartThings, mereka akan dimaklumkan tentang peranti Matter yang telah disediakan dengan Google Home dan akan diberi pilihan untuk memasukkan peranti tersebut dengan mudah ke dalam SmartThings, dan begitu juga sebaliknya. Kini, sama ada pengguna mahu mengawal rumah pintar mereka pada apl SmartThings atau Google Nest Hub mereka, peranti tersebut akan sentiasa ada. Pengguna tidak perlu menambah setiap peranti secara manual satu demi satu atau bimbang tentang ekosistem yang peranti mereka disediakan terlebih dahulu.

Anda boleh mengetahui maklumat lanjut tentang perkongsian lanjutan Samsung dan Google untuk peranti Smart Home di tapak web Samsung di pautan di bawah.

Sumbernya ialah Samsung

Difailkan Di Bawah: Berita Teknologi
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *