Samsung Galaxy Fold menurun daripada kemas kini bulanan kepada suku tahunan


Pertama kali dikeluarkan pada 2019, Samsung Galaxy Fold telah diturunkan taraf daripada kemas kini bulanan kepada jadual yang kurang kerap, bersama-sama dengan beberapa perubahan untuk telefon Galaxy yang lain.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Samsung telah menjadi salah satu pengeluar peranti Android yang paling prolifik dan telah mencipta nama sebagai salah satu syarikat terbaik untuk menghantar kemas kini keselamatan baharu tepat pada masanya. Di tapak web rasminya, Samsung menawarkan “julat” generik yang menunjukkan peranti Galaxy yang masih disokong dan berapa banyak pemilik boleh mengharapkan kemas kini baharu.

Pada petang Isnin, Samsung mengemas kini halaman ini untuk menambah beberapa peranti baharu – W23, W23 Flip dan Galaxy A04e – serta mengalih keluar sokongan untuk beberapa telefon lama seperti Galaxy J6+ dan Galaxy A7 2018. Sebagai sebahagian daripada kemas kini ini, Samsung turut menurunkan taraf Sokongan untuk beberapa peranti boleh lipat generasi pertama, Galaxy Fold dan Galaxy Fold 5G. Di mana Galaxy Fold sebelum ini mempunyai tampung bulanan yang konsisten, Samsung mengurangkannya kepada kemas kini keselamatan suku tahunan sahaja.

Tindakan itu, sebaliknya, sangat masuk akal, kerana Galaxy Fold asal – yang dikeluarkan sebelum Samsung memberikan julukan “Z” – kini berusia lebih tiga tahun. Begitu juga, siri Galaxy S perdana Samsung dari tahun itu, Galaxy S10, telah dipindahkan ke kemas kini suku tahunan pada bulan April.

Sebaliknya, Samsung Galaxy Fold yang asal ialah a mahal Telefon, dijual pada harga $2,000 sahaja pada tahun 2019. Adalah tidak munasabah untuk pelanggan Samsung mengharapkan sokongan yang lebih lama daripada telefon yang telah mereka laburkan begitu banyak wang. Dalam beberapa cara, Samsung telah menentang perkara ini dengan menawarkan pertukaran yang meyakinkan untuk peranti boleh lipatnya selama ini.

Nasib baik, pemilik Galaxy Fold yang asal tidak sepatutnya merasakan keperluan untuk mengetepikan kebolehlipatan lama mereka. Walaupun kemas kini suku tahunan tidak tepat pada masanya seperti yang bulanan, Galaxy Fold akan kekal selamat untuk beberapa tahun akan datang.

Terutama, Samsung Galaxy Z Flip, yang dikeluarkan lima bulan kemudian pada Februari 2020, masih belum beralih ke jadual kemas kini yang sama dan masih bersedia untuk menerima kemas kini bulanan.

Lebih lanjut mengenai Samsung:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *