Samsung Galaxy Z Fold 5 akhirnya dapat memenuhi keperluan peminat NotaSamsung dikatakan merancang untuk memberi ruang untuk sarung S-Pen di dalam telefon pintar Galaxy Z Fold 5 generasi akan datang.

Walaupun S Pen berfungsi dengan rangkaian Galaxy Fold – sebenarnya, terdapat versi boleh lipat khas yang lebih nipis yang disertakan dengan sarung pelindung, serta sarung khas – ketidakupayaan untuk menyimpannya di dalam peranti agak menjejaskan pengalaman.

Khususnya, jika dibandingkan dengan slot dalaman tersuai yang Samsung ketepikan dalam julat Galaxy Note klasik, telefon Fold telah digantikan dalam barisan perdana syarikat.

Pengganti rohani Note pada masa ini ialah Galaxy S22 Ultra, telefon siri ‘S’ pertama yang disertakan dengan S Pen. Walau bagaimanapun, kini nampaknya Samsung boleh melakukan perkara yang sama dengan Fold 5, yang dijadualkan pada 2023.

Menurut sumber The Elec, syarikat itu sedang membuat kemajuan dalam memastikan keserasian S Pen dengan telefon boleh lipatnya. Laporan itu (melalui 9to5Google) mengatakan Samsung sedang mengusahakan “slot khusus” sebagai salah satu penambahbaikan utama pada telefon tahun depan. Memandangkan ruang terhad yang tersedia pada model semasa, ini nampaknya jauh dari mudah.

“Beberapa cabaran ini termasuk: menjadikan telefon lebih ringan dan nipis, lebih tahan lama, mengurangkan kedutan pada skrin, mempunyai slot khusus untuk S Pen dan menambah baik kamera,” kata laporan itu.

Galaxy Z Fold 4 ialah peranti boleh lipat paling berjaya Samsung setakat ini, tetapi masih terdapat banyak halangan untuk diterima pakai dan ruang untuk penambahbaikan. Ia termasuk harga tinggi dan ketebalan keseluruhan peranti. Terdapat juga ketiadaan apl yang dioptimumkan untuk memanfaatkan skrin besar itu sepenuhnya.

Pengulas kami, Max Parker, menulis dalam memberikan telefon penarafan 4 daripada 5 bintang: “Samsung Galaxy Z Fold 4 berasa futuristik, dan secara jujurnya mengubah apa yang anda mungkin jangkakan daripada telefon pintar. Ia jauh dari sempurna, tetapi ini adalah yang terbaik saya cuba lagi untuk telefon boleh lipat.”

Adakah dengan mempunyai sarung S Pen meyakinkan anda bahawa sudah tiba masanya untuk menerima telefon boleh lipat, dan akhirnya menyerah pada pegangan nota anda? Beritahu kami tentang Trustedreviews di Twitter.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *