Samsung mencapai kelajuan tertinggi sehingga 15G mmWave


Samsung telah mengumumkan bahawa ia telah mencapai kelajuan tertinggi melebihi 10km untuk jarak 5G MMWave di Australia.

Syarikat itu mendedahkan bahawa ini adalah sambungan paling jauh yang direkodkan setakat ini pada jarak 28GHz dan 5GHz FWA.

“Keputusan percubaan dengan Samsung ini adalah satu peristiwa penting dan menunjukkan bagaimana kami menolak sempadan inovasi untuk menyokong keupayaan digital di Australia,” kata Ray Owen, ketua pegawai teknologi di NBN. Apabila rangkaian kami berkembang untuk mengembangkan jangkauannya untuk memanfaatkan rumah dan perniagaan di seluruh negara, kami teruja untuk menunjukkan keupayaan 5G mmWave. nbn akan menjadi antara yang pertama di dunia untuk menggunakan teknologi 5G mmWave pada skala ini, dan pencapaian seperti tanda 10 kilometer Samsung akan membuka jalan kepada perkembangan selanjutnya dalam ekosistem.”

Sebagai sebahagian daripada pelaburan A$750 juta dalam nbn wayarles tetap (terdiri daripada A$480 juta daripada Kerajaan Australia dan tambahan A$270 juta sokongan daripada nbn), nbn akan menggunakan penambahbaikan dan kemajuan perisian dalam teknologi 5G, dan dalam teknologi 5G mmWave, untuk mengembangkan Tingkatkan jejak wayarles tetap semasa sehingga 50 peratus dan perkenalkan dua peringkat berkelajuan tinggi baharu untuk borong.

Samsung mencapai kelajuan 1.75 Gbps lebih 10 km dan kelajuan uplink 61.5 Mbps, anda boleh melihat butiran lanjut di laman web Samsung di pautan di bawah.

Sumbernya ialah Samsung

Difailkan Di Bawah: Berita Teknologi
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *