Sekiranya Google telah melangkau Pixel 7?


Pendapat: Pelancaran telefon terbaharu Google adalah contoh utama pergolakan tahunan yang kompulsif dan tidak perlu dalam pasaran telefon pintar.

Semalam, Google melancarkan barisan telefon Pixel baharunya. Tetapi, Pixel Watch dan Pixel Tablet dilancarkan diketepikan, jika anda entah bagaimana secara tidak sengaja menstrim pelancaran tahun lepas, anda sebenarnya tidak terlepas banyak perkara.

Walaupun beberapa kemas kini telah dibuat pada siri telefon pintar baharu, termasuk peningkatan pemproses standard, beberapa peningkatan kebolehaksesan yang diterajui oleh perisian yang dipuji oleh rakan sekerja saya Chris Smith, perkakasan kekal serupa dengan generasi sebelumnya, tanpa sebarang perubahan pada skrin atau bateri , dan tweak Precious few pada sistem kamera. Perbezaan kelihatan minimum seperti piksel sebenar.

Sudah tentu kami perlu menguji telefon sebelum memberikan ulasan penuh, dan telefon ini mungkin mengejutkan kami dalam menawarkan lebih banyak daripada yang kami tawarkan, tetapi saya menulis ini berdasarkan tanggapan yang Google berikan dalam pembentangan mereka.

Sebaliknya, kekurangan perubahan besar bukanlah sesuatu yang memalukan. Pixel 6 merupakan satu lonjakan besar ke hadapan untuk telefon pintar berjenama Google dan kami telah memberikan ulasan yang cemerlang kepada rangkaian telefon, termasuk Pixel 6 Pro dan Pixel 6a.

Ia tidak seolah-olah kemas kini utama sebelum ini akan melihat telefon Pixel 7 ketinggalan jauh di belakang kumpulan rakan sebaya mereka yang tidak relevan. Ini sebahagiannya disebabkan, sudah tentu, fakta bahawa pesaing tidak membuat perubahan besar pada peranti perdana terbaharu mereka, dengan perbezaan antara Samsung Galaxy S22 dan Samsung Galaxy S21 juga agak kecil, dan perkara yang sama nampaknya berlaku untuk iPhone 13 dan iPhone 14 juga.

Tetapi jika ada, corak yang lebih luas ini adalah yang paling membuatkan saya kecewa; Hakikat bahawa banyak pengeluar mengeluarkan telefon baharu, tahun demi tahun, apabila perkakasan sebenar dipertaruhkan adalah tidak berbaloi dengan tsunami e-waste yang pasti akan tercipta.

Sudah tentu, sebahagian besarnya, kesalahan kolektif kami sebagai pengguna yang mengejar kebaharuan bahawa perkara ini pernah berlaku. Untuk mengambil satu contoh, saya bercakap dengan seorang kenalan yang memberitahu saya dia mahu menaik taraf Samsung Galaxy S21 Ultra dan ingin tahu telefon mana yang disyorkan untuk dia beli; Saya bertanya tentang bidang tertentu yang dia sedang mencari penambahbaikan supaya saya boleh menunjukkan dia ke arah telefon yang melakukan kerja yang terbaik. Dia memberitahu saya bahawa dia benar-benar berpuas hati dengan telefonnya sebenarnya dan tidak mempunyai aduan mengenainya, tetapi mahukan sedikit perubahan kerana dia telah menggunakannya selama lebih setahun.

Dengan situasi seperti ini jauh daripada jarang berlaku, tidak hairanlah pengeluar hanya mengikut permintaan, yang berpotensi mendapat ganjaran yang lumayan untuknya juga (sudah tentu dalam kes Apple). Tetapi ia akan menyegarkan jika jenama besar mengambil masa setahun, dengan mengatakan bahawa tidak ada perubahan yang mencukupi dalam sektor itu untuk mewajarkan perubahan besar, dan sebaliknya memfokuskan pada generasi baharu yang berbeza dengan ketara dan dengan itu bernilai naik taraf dan semua kos yang berkaitan dengannya.

Kelemahan kekurangan jualan dan kekurangan perhatian selama dua minggu pada syarikat yang secara tradisinya mengiringi pelancaran telefon bermakna ia kurang berkemungkinan berlaku; Saya pada asasnya meminta pengilang untuk tidak membuat wang untuk kebaikan yang lebih besar, dan malangnya itu bukan cara kapitalisme berfungsi.

Tetapi selagi saya melihat syarikat bermain-main dengan kelayakan alam sekitar mereka dengan pembungkusan kadbod kitar semula dan seumpamanya, namun dengan ceria mengemudi bulatan kemas kini tahunan yang tidak perlu mereka, saya tidak dapat menahan rasa jengkel dengan industri yang terpaksa mengeluarkan peranti untuknya.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *