Sembang Substack tiba tepat apabila Twitter mula ranap


Dengan semua yang berlaku dengan Twitter, ramai orang sedang mencari orang baharu. Di sinilah Substack Chat mungkin masuk sebagai pilihan yang baik.


Substack telah mencipta cara baharu untuk pencipta kandungan berhubung dengan khalayak mereka. Dalam iklannya, Substack Chat dibayangkan sebagai seorang penulis atau “rangkaian sosial peribadi” untuk pencipta. Pencipta atau penulis boleh menentukan topik dan juga akan dapat menetapkan peraturan dan penyederhanaan.


Jenis interaksi ini bukanlah sesuatu yang baharu, dengan ramai pencipta di platform mencipta saluran Slack dan Discord mereka sendiri untuk khalayak mereka. Walaupun ia bukanlah yang paling mudah kerana ia memerlukan penggunaan penyelesaian pihak ketiga, ia membolehkan pencipta dan pelanggan berkomunikasi dengan cara yang berbeza. Sudah tentu, Substack melihat ini sebagai peluang, mencipta ruang sendiri yang akan melakukan banyak perkara yang sama seperti platform lain ini.

Ikon sembang substack dalam bar menu apl iOS
Ikon Sembang Substack

Dengan mendayakan sembang pada Substack, pencipta dan pelanggan kini boleh kekal dalam sistem Substack. Pencipta boleh memilih untuk menjadikan sembang tersedia kepada semua pembaca atau menjadikan perkara lebih eksklusif dengan menunjukkannya kepada pelanggan berbayar. Buat masa ini, pengguna akan dapat berinteraksi dalam sembang dengan memuat turun aplikasi Substack untuk iOS dan mengetik pada ikon sembang dalam bar menu ke arah bawah.

Ini boleh menjadi masa yang sesuai untuk Substack, kerana pengguna di Twitter telah mencari tempat baharu untuk berbual sejak Elon Musk memperoleh platform tersebut. Dengan laporan mengenai kenaikan harga Twitter Blue dan perubahan lain, Substack Chat boleh menjadi rumah baharu bagi ramai orang. Malangnya, buat masa ini, ia hanya tersedia untuk pengguna iOS. Tetapi, Substack mempunyai rancangan untuk menawarkannya kepada pengguna Android pada masa hadapan, bersama-sama dengan menolak ciri tersebut ke antara muka webnya. Jika anda seorang yang bercita-cita untuk menulis karya mereka sendiri dan ingin menjangkau khalayak, maka anda mungkin perlu mencuba Substack.


sumber: Substack

Di seberang: BucuSource link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *