Siri Apple akan mendapat kemas kini utama tahun depan


Sudah jelas bahawa Siri Apple akan mendapat beberapa kemas kini utama tahun depan, dan berita itu datang dalam laporan daripada Mark Gurman dari Bloomberg dalam surat berita Power On mingguannya.

Menurut laporan itu, Apple sedang merancang beberapa kemas kini utama untuk Siri termasuk cara mengaktifkannya dan banyak lagi.

Buat masa ini untuk mengaktifkan Siri anda perlu menyebut “He Siri” ini akan berubah dan anda hanya perlu menyebut “Siri”.

Syarikat sedang mengusahakan inisiatif untuk menggugurkan perkataan “hello” dalam frasa pencetus supaya pengguna hanya perlu menyebut “Siri” – bersama-sama dengan arahan. Walaupun ini mungkin kelihatan seperti perubahan kecil, membuat pertukaran adalah cabaran teknikal yang memerlukan banyak latihan AI dan kerja kejuruteraan asas.

Apple telah menguji perkataan bangun baharu ini secara dalaman dengan pekerjanya, dan sukar untuk mendapatkan hanya satu perkataan bangun tidur berbanding dua perkataan bangun tidur. Ini kerana Siri sukar untuk memahami perkataan amaran dalam berbilang aksen dan dialek apabila ia hanya satu perkataan berbanding dua.

Kerumitan itu melibatkan keupayaan Siri untuk memahami frasa tunggal “Siri” dalam dialek dan dialek yang berbeza. Mempunyai dua perkataan – “Hey Siri” – meningkatkan kemungkinan sistem akan mengambil isyarat dengan betul.

Apple juga sedang mencari untuk menyepadukan Siri dengan lebih mendalam ke dalam apl pihak ketiga pada iPhone, iPad dan Mac

Sumber Bloomberg

hak imej: Omid Armin

Difailkan Di Bawah: Apple, Apple iPhone
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *