Sistem pengesahan Twitter baharu dirancang untuk $20 sebulan


Kini bahawa Elon Musk memiliki Twitter dan ia sudah pun bermula, minggu ini didedahkan bahawa pemilik baharunya merancang sistem pengesahan Twitter baharu yang akan menelan kos $20 sebulan. Pembaharuan sistem pengesahan yang dirancang akan menggantikan langganan korporat $4.99 pilihan yang dilaksanakan untuk membuka kunci ciri ahli tambahan jika dikehendaki.

Sistem pengesahan baharu Twitter

Berita itu diterbitkan oleh Verge, yang melihat butiran rancangan baharu daripada “surat-menyurat dalaman”. Yang mendedahkan bahawa Twitter merancang untuk mengenakan bayaran $19.99 untuk langganan Biru yang diperbaharui.

“Di bawah pelan semasa, pengguna yang disahkan akan mempunyai 90 hari untuk mendaftar atau kehilangan tanda semak biru mereka. Pekerja yang bekerja pada projek itu diberitahu pada hari Ahad bahawa mereka perlu memenuhi tarikh akhir 7 November untuk melancarkan ciri itu atau mereka akan dipecat .”

Rumah baru

Elon Musk tidak membuang masa membuat perubahan pada pemerolehan baharunya dan telah pun membuat perubahan pada halaman utama yang akan dilihat oleh pengguna Twitter yang log keluar. The Verge menerangkan lebih lanjut tentang beberapa perubahan baharu yang telah dilaksanakan.

Kurang daripada 24 jam selepas melengkapkan pengambilalihan Twitter bernilai $44 bilion, Elon Musk memutuskan untuk menukar halaman utamanya. Dia menuntut pengguna berdaftar yang melawati Twitter.com dilencongkan ke halaman Terokai yang memaparkan tweet dan berita berita yang sedang tren, menurut pekerja yang biasa dengan dan siapa yang tidak mahu namanya disiarkan untuk bercakap tanpa kebenaran syarikat.

Sebelum itu, melawat laman utama Twitter semasa log keluar hanya menunjukkan borang pendaftaran, yang menggalakkan mencipta akaun untuk melihat tweet. Arahan Musk, yang dilaksanakan lewat Jumaat, memerlukan penyertaan VP untuk memintas pembekuan kod yang dilaksanakan untuk menghalang pekerja penyangak daripada membuat perubahan semasa proses pemerolehan.

Walaupun Musk tidak menjelaskan sebab perubahan itu secara meluas, mesej itu jelas kepada pekerja yang menyedarinya: Tiada lagi lembu suci. Dalam Twitter lama, keputusan sedemikian telah diperjuangkan antara pasukan selama berminggu-minggu. Tetapi ini adalah Twitter baharu. Sebagai bekas eksekutif memberitahu saya, “Ini pasti satu cara untuk menunjukkan bahawa anda bertanggungjawab sekarang.”

Sumber: Verge

Difailkan di bawah: Berita Teknologi, Berita Teratas
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *