Skrin Pixel 7 Pro kehabisan bateri


Pixel 7 dan 7 Pro baru sahaja dikeluarkan oleh Google di semua pasaran, dan ia nampaknya menunjukkan prestasi yang baik tahun ini. Perkakasan mempunyai beberapa perisian, kamera dan peningkatan paparan yang ketara. Dengan peranti Pixel baharu, gergasi carian itu juga menjanjikan hayat bateri yang lebih baik, tetapi laporan terbaru mencadangkan sebaliknya. Paparan Pixel 7 Pro nampaknya memakan sedikit kuasa.

Skrin Pixel 7 Pro menghabiskan bateri

Skrin biasanya merupakan bahagian yang paling banyak memakan kuasa telefon pintar anda, jika bukan satu-satunya. Walau bagaimanapun, pengeluar telah meletakkan banyak usaha untuk membuat panel secekap mungkin selama ini.

Paparan Pixel 7 Pro memberi kesan negatif terhadap hayat bateri keseluruhan, dakwa pemaju XDA. Mereka mendapati semasa menguji peranti bahawa dengan kecerahan maksimum, skrin menggunakan banyak elektrik. Selepas hanya lima belas minit masa skrin, didapati bahawa hayat bateri telefon telah berkurangan sebanyak 10%. Menurut penyelidikan, Pixel 7 Pro menggunakan antara 3.5 dan 4 watt pada kecerahan 600 nit. Walau bagaimanapun, ia meningkat kepada 6 watt pada kecerahan maksimum 1500 nits, yang mengakibatkan kehabisan bateri yang ketara.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa penggunaan dalaman dan kecerahan yang lebih rendah kemungkinan besar tidak akan menghabiskan bateri, dan pengguna mungkin hanya menyedarinya semasa menggunakan peranti pada kecerahan yang lebih tinggi untuk jangka masa yang panjang. Jika ia adalah isu perisian, Google boleh membetulkannya dengan cepat dengan kemas kini. Jika masalahnya adalah dengan peranti alat, maka tidak mungkin untuk meningkatkan kecekapan papan.

Berbanding dengan Pixel 6 Pro, yang menggunakan sekitar 2.9 watt pada 600 nits dan 4 watt pada 800 nits, ini adalah peningkatan. Membandingkan keputusan dengan peranti Samsung terkini, ia juga ketara lebih tinggi. Hanya 2W dan 4W, masing-masing, dihasilkan oleh Galaxy S22 Plus pada kelajuan 600 dan 1000 nits.

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *