Stok kakitangan tidak akan kembali kepada Trump pada pertengahan penggal


Satu hari lagi, satu lagi pusingan mengenai perkembangan terkini di Twitter. Ia bermula dengan pekerja bimbang bahawa Elon Musk akan memecat mereka sebelum saham mereka diberikan, sekali gus menafikan mereka daripada bonus yang mereka layak…

Bayaran stok pekerja

CNBC Laporan mencadangkan bahawa Musk telah disaman berulang kali kerana berbuat demikian di Tesla, dan pekerja Twitter bimbang dia akan melakukan perkara yang sama kepada mereka.

Selepas Elon Musk menutup pemerolehan Twitter $44 bilion minggu lalu, pekerja di syarikat itu bersedia untuk pemberhentian pekerjaan. Ada yang memberitahu CNBC bahawa mereka bimbang tentang kehilangan pampasan ekuiti mereka jika Musk menghantar mereka pembungkusan sebelum saham mereka diberikan pada minggu pertama bulan November.

Musk dan Tesla telah berulang kali disaman atas dakwaan pekerja bahawa mereka telah dipecat sejurus sebelum saham mereka diberikan, menafikan mereka pampasan.

Kebimbangan amat ketara berikutan komen berulang Musk bahawa Twitter mempunyai terlalu ramai pekerja, dan melaporkan bahawa dia merancang untuk memberhentikan kira-kira separuh daripada tenaga kerja. Jutawan itu dikatakan telah cuba mengelak daripada membayar berjuta-juta dolar sebagai bayaran pemberhentian kepada eksekutif tertinggi yang dipecat, dengan mendakwa bahawa mereka dipecat kerana “sebab”.

ProPublica Eric Umansky tweet pada hujung minggu bahawa ini adalah rancangan Musk, dan pemilik Twitter membalas dengan penafian tiga perkataan:

Ini disokong oleh pengurus yang memberitahu pekerja bahawa mereka akan dibayar untuk nilai saham mereka, mulai akhir minggu ini.

Perlu diingat bahawa pakej pampasan Silicon Valley selalunya menawarkan gaji asas yang agak rendah untuk kepakaran dan pengalaman yang ditawarkan, dengan saham dianugerahkan yang membentuk perbezaan – jadi bonus ini tidak seharusnya dilihat sebagai bonus sahaja, tetapi sebagai sebahagian daripada rundingan pakej.

Trump tidak akan kembali semasa pertengahan penggal

Tahun lalu, Twitter mengharamkan Donald Trump secara kekal kerana menghasut keganasan berkaitan tweet yang membawa kepada serangan Capitol. Syarikat itu pada asalnya menggantung akaun Trump, kemudian menjadikannya kekal kerana terdapat risiko tinggi kelakuan berulang.

Memandangkan perihalan Musk tentang dirinya sebagai “pertuturan bebas mutlak,” telah banyak spekulasi bahawa ini mungkin bermakna akaun Trump akan segera dikembalikan, memberikannya akses kepada khalayak ramai untuk komennya mengenai pilihan raya pertengahan penggal.

Walau bagaimanapun, kasturi berkata sekarang Bahawa ia akan mengambil masa beberapa minggu untuk lembaga baharu menyemak semula larangan itu dan melaksanakan dasar kandungan baharu, yang bermaksud pilihan raya separuh penggal akan berakhir sebelum sebarang kemungkinan kembalinya bekas presiden itu ke platform.

Butang edit dilaporkan akan percuma untuk semua orang

Twitter menentang pengenalan butang edit selama bertahun-tahun sebelum ini Akhirnya bulan lepas. Walau bagaimanapun, ciri baharu itu kini terhad kepada pelanggan Twitter Blue.

Casey Newton Dia memetik “perbincangan dalaman” yang mengatakan Musk merancang untuk menjadikan ciri penyuntingan itu tersedia secara percuma kepada semua orang.

Walau bagaimanapun, anehnya, dokumen itu sendiri menunjukkan langganan Twitter Blue yang diperbaharui yang tersedia sebagai pelan tahunan, berharga $99 setahun. Memandangkan Musk berkata yuran bulanan ialah $8 (sehingga $96 setahun), itu tidak menambah. Ini menunjukkan bahawa dokumentasi yang berkenaan sudah lapuk.

Pelan video yang dilindungi Paypal

Terdapat laporan bahawa Musk mahu memulakan semula ciri perkongsian video Twitter sebelum ini, Vine. Washington Post Ia mengatakan rancangan semasa adalah untuk ciri yang dikenali sebagai video berdinding berbayar.

Twitter sedang mengusahakan ciri yang membolehkan orang ramai menyiarkan video dan mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menontonnya, dengan syarikat itu mengambil sebahagian daripada hasil, menurut e-mel dalaman yang diperoleh oleh The Washington Post. Syarikat itu nampaknya menyasarkan untuk tergesa-gesa menggunakan ciri tersebut, yang dirujuk sebagai video yang dilindungi pilih keluar, dengan matlamat satu hingga dua minggu sebelum pelancaran.

E-mel itu mengatakan sesetengah pihak yang bertanggungjawab mencipta produk berkenaan bimbang tentang risiko undang-undang, seperti pelanggaran hak cipta dan pemalsuan yang mendalam, yang mereka sifatkan sebagai “tinggi.”

Ini adalah Twitter terbaru… untuk hari ini

Kemudian, Musk nampaknya membuat sesuatu semasa dia pergi, menceramah idea di sana (seperti langganan Twitter Blue $20 sebulan), dan kemudian mengubah fikirannya apabila pengguna Twitter menolak sesuatu.

Kita boleh menjangkakan tunggangan roller coaster akan diteruskan untuk beberapa waktu sekarang.

Foto: Xavi Cabrera/Unsplash

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *