Tarikh keluaran, harga, ciri dan spesifikasi


Amazon baru sahaja mengumumkan penambahan baharu pada barisan Kindlenya, dan ia sangat berbeza daripada apa yang pernah kita lihat sebelum ini. Temui penulis Kindle.

Sama seperti Huawei MatePad Paper dan Remarkable 2, ciri utama Kindle Scribe ialah keupayaan untuk melukis pada skrin e-dakwat yang menjadikannya pilihan yang bagus untuk mengambil nota dan mencoret. Amazon menyertakan pen dengan penulis, jadi anda tidak perlu berbelanja tambahan untuknya.

Scribe memuatkan paparan bebas silau Paperwhite 10.2-inci dengan resolusi 300 piksel per inci, dan Amazon berkata skrin ini direka bentuk untuk berasa seperti kertas apabila melukis atau menulis di atasnya. Terdapat storan dalaman 16GB atau 32GB dan stylus dipasang secara magnetik pada sisi peranti apabila tidak digunakan.

Secara visual, penulis kelihatan seperti Kindle Oasis dengan bahagian yang lebih tebal di sisi yang direka untuk memberi anda tempat untuk memegangnya. Ia datang dalam warna hitam, dengan pen yang sepadan.

Terdapat dua pilihan yang tersedia untuk stylus, versi asas dan versi premium. Faedah besar pilihan Premium ialah ia termasuk pemadam, bersama dengan butang pintasan yang boleh disesuaikan. Selain itu, mereka berdua kelihatan sangat serupa. Kedua-dua stylus tidak memerlukan pengecasan, dan penulis yang sama harus bertahan berbulan-bulan dengan sekali caj. Apabila anda memerlukan lebih banyak jus, terdapat port USB-C di bahagian bawah.

Seperti mana-mana peranti Kindle lain, penulis mempunyai akses kepada perpustakaan besar Amazon dan membaca kekal sebagai sebab besar mengapa peranti ini wujud. Apabila anda membaca, anda boleh menggunakan pen untuk mencatat nota dan mencipta nota melekit untuk mencatat fikiran anda. Amazon juga berkata anda akan dapat menghantar dokumen dari peranti lain kepada penulis untuk penandaan.

“Kindle Scribe ialah Kindle terbaik yang pernah kami bina, mencipta pengalaman membaca dan menulis yang terasa seperti kertas sebenar,” kata Eric Sarnio, Naib Presiden Amazon Devices International. “Ia diilhamkan oleh pelanggan Kindle yang telah menambahkan berbilion-bilion nota dan sorotan pada buku selama bertahun-tahun, dan ia sesuai untuk menyemak dan menandakan dokumen, mengurus senarai tugasan anda atau memikirkan idea-idea besar.”

Harga Kindle Scribe dan tarikh keluaran

Amazon berkata Kindle Scribe akan dilancarkan secara global sebelum musim cuti – walaupun tiada butiran lanjut diberikan pada tarikh tertentu. Kami akan mengemas kini halaman ini apabila kami mengetahui lebih lanjut.

Pada pelancaran, ia akan berharga $339.99 / £329.99 – termasuk pen – menjadikannya Kindle paling mahal yang tersedia dengan selesa. Pembelian pengarang akan datang dengan empat bulan akses percuma kepada perkhidmatan Amazon tanpa had, memberikan anda banyak buku, majalah dan banyak lagi untuk dimuat turun tanpa membayar yuran tambahan.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *