Tarikh keluaran, harga, reka bentuk dan spesifikasi


Apple iPad 10 (2022) diumumkan secara rasmi. Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang tablet baharu.

iPad 10 ialah pengganti iPad 9 yang dikuasakan oleh cipset A13 Bionic, yang dikeluarkan tahun lepas. iPad terbaharu dilengkapi dengan cip A14 Bionic dan port pengecasan USB-C, menjadi iPad seterusnya yang menggunakan Penyesuai Pencahayaan.

Model ini diumumkan bersama iPad Pro (2022), yang boleh anda baca lebih lanjut dengan mengklik pada pautan sebelum ini. Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang anda perlu tahu tentang iPad 10 terkini.

hari pelepasan

Apple iPad 10 (2022) diumumkan secara rasmi pada 18 Oktober 2022 dan pengguna sudah boleh memesan peranti itu daripada tapak web Apple. Peranti akan dihantar mulai 26 Oktober di UK.

harga

Dari segi harga, iPad 10 lebih mahal daripada pendahulunya, bermula pada £499 untuk varian 64GB dan £679 untuk varian 256GB.

Pengguna yang mahukan model selular juga akan melihat satu lagi kenaikan harga, dengan kos £679 untuk model 64GB dan £859 untuk model 256GB.

Apple masih menjual iPad 9 sebelumnya juga, bermula pada harga mampu milik £369.

reka bentuk

Apple iPad 10 telah mengalami perubahan reka bentuk yang besar, datang dengan reka bentuk semua skrin serta paparan Retina Cecair bercahaya belakang LED 10.9 inci. Ia akan tersedia dalam empat warna, termasuk biru, perak, merah jambu dan kuning.

iPad baharu tidak mempunyai butang rumah terima kasih kepada skrinnya yang lebih besar, dan sebaliknya memilih untuk menggunakan pengimbas Touch ID yang sama seperti iPad Air, yang terletak di bahagian atas peranti.

iPad 10 dari dekat
Kredit Imej (Apple)

Dari segi port, ia kini membungkus penyambung USB-C sebagai ganti penyesuai pencahayaan Apple sendiri. Port USB-C akan memudahkan pengguna menyambungkan peranti ke peranti mereka, dan ia juga menampilkan kelajuan pemindahan yang lebih pantas dan keupayaan untuk menyambung ke paparan luaran. Walau bagaimanapun, tiada bicu fon kepala disertakan dengan model ini, yang bermakna anda perlu menggunakan peranti audio yang bersambung melalui Bluetooth.

iPad itu sendiri mempunyai reka bentuk sudut dengan tepi rata, sama seperti peranti premium berbanding iPad generasi sebelumnya.

Spesifikasi

Tidak mengejutkan, Apple telah mengemas kini Apple iPad 10 terkini dengan penambahbaikan dalaman. Ia akan dikuasakan oleh cip A14 Bionic, yang dilengkapi dengan CPU teras heksa, GPU empat teras dan Enjin Neural 16 teras.

Kamera belakang ialah kamera sudut lebar 14 megapiksel dengan apertur f/1.4, dan ia dilengkapi dengan HDR Pintar, zum digital sehingga lima kali ganda dan penstabilan imej automatik. Ia akan dapat merakam video 4K pada 24/25/30 atau 60 fps, serta menyokong Slo-mo untuk 1080p pada 120 fps atau 240 fps.

Kamera hadapan ialah sensor ultra lebar 12MP dengan medan pandangan 122 darjah dan apertur f/2.4. Ia dilengkapi dengan sokongan Smart HDR 3 dan boleh merakam video 1080p pada 24, 30 atau 60 bingkai sesaat.

Pusat Teater pada iPad
Kredit Imej (Apple)

Selain itu, iPad akan datang dengan iPadOS 16 dipasang, yang bermaksud pengguna akan dapat memanfaatkan ciri baharu termasuk keupayaan untuk menyahhantar atau mengedit iMessages dan Pengurus Peringkat, membolehkan pengguna mengubah saiz aplikasi dan melihat berbilang tetingkap dalam pandangan tunggal.

Memandangkan paparan lampu belakang LED 10.9-inci yang serba baharu, skrin mempunyai resolusi 2360 x 1640, sehingga 500 nits dan menyokong True Tone. iPad ini juga menyokong kedua-dua Pensil Apple generasi pertama serta Folio Papan Kekunci Ajaib, yang bermaksud anda boleh menggunakannya untuk melukis dan menulis.

Versi selular Apple iPad 10 akan datang dengan sokongan untuk sambungan 5G dan kini menyokong Wi-Fi 6. Terdapat juga sokongan untuk kedua-dua kad SIM fizikal dan eSIM.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *