Tarikh keluaran, harga, spesifikasi dan reka bentuk


Selepas banyak jangkaan, Google akhirnya mengumumkan peranti boleh pakai pertamanyaDan juga Pixel Watch, yang akan dijalankan pada WearOS.

Google sedang sibuk mengumumkan jam tangan Pixel terbaharu bersama-sama dengan Google Pixel 7 pada acara terbaharunya. Ia akan menjadi boleh pakai pertama syarikat dan direka bentuk sebagai lanjutan daripada keluarga Pixel, menggabungkan perisian Google sendiri dengan ciri kesihatan Fitbit.

Harga dan tarikh keluaran

Pixel Watch akan tersedia untuk prapesanan mulai 13 Oktober di sembilan negara, termasuk UK, AS, Kanada, Ireland, Jerman, Perancis, Jepun, Taiwan dan Australia.

Terdapat dua varian Pixel Watch, dengan model Bluetooth/Wi-fi bermula pada £339 / $349.99, dan varian 4G LTE bermula pada £379/$399.99. Tali aksesori yang boleh digunakan dengan yang boleh dipakai akan dilancarkan pada harga £49.

reka bentuk

Jam tangan Pixel mempunyai diameter 41 mm dan ketinggian 12.3 mm. Ia didatangkan dengan paparan 3D tersuai dengan Corning Gorilla Glass 5 dan menampilkan paparan AMOLED 320ppi dengan warna DCI-P3.

Google mendakwa bahawa paparan boleh mencapai 1,000 nits kecerahan, dan bahawa paparan sentiasa dihidupkan supaya pengguna sentiasa boleh menyemak masa atau pemberitahuan mereka dengan mudah.

Jam tangan Google Pixel digunakan dengan tali kelabu
Kredit Imej (Google)

Seperti yang dapat kita lihat daripada imej, Google Watch mempunyai bentuk bulat dan reka bentuk matang yang harus digabungkan dengan persekitaran profesional. Dari segi rupa, ia tidak sesuai untuk aktiviti yang lebih lasak, walaupun Google mendakwa ia mempunyai kalis air sehingga 5 ATM, yang bermaksud ia boleh mengendalikan kedalaman air sehingga 50 meter, serta percikan daripada hujan , salji atau peluh.

Jam tangan ini menampilkan mahkota boleh sentuh yang akan digunakan untuk navigasi, dengan keupayaan untuk menyesuaikan muka jam tangan agar sepadan dengan personaliti anda dan mendapatkan maklumat khusus dengan pantas.

Google juga mengatakan bahawa bekas keluli tahan karat jam tangan diperbuat daripada keluli tahan karat kitar semula 80%.

pita

Pixel Watch akan datang dengan pelbagai pilihan tali. Kulit tenunan, elastik, aktif, dua tona dan bertekstur akan tersedia pada pelancaran jam tangan, dengan tali jaring dan tali logam tersedia pada musim bunga tahun depan.

Gelang tenunan itu akan datang dalam tiga warna—karang, serai dan ivy—dan didatangkan dalam satu saiz—dari 137mm hingga 203mm—dan kalis peluh dan air. Stretch terdapat dalam Linen, Rose, dan Obsidian dan terdapat dalam empat saiz berbeza.

Barisan Pixel Watch dengan tali
Kredit Imej (Google)

Gelang aktif akan datang dalam saiz Hazel, Serai, Kapur, Arang dan Obsidian, tahan peluh dan air serta terdapat dalam saiz kecil dan besar, daripada 130mm hingga 175mm dan 165mm hingga 210mm.

Tali kulit tiruan datang dalam warna Ivy dan Obsidian, tidak kalis peluh atau air dan terdapat dalam saiz kecil dan besar.

Warna

Sarung Pixel Watch akan datang dalam empat warna berbeza, walaupun pengguna boleh memasangkan jam tangan mereka dengan mana-mana pilihan tali yang disenaraikan di atas. Juga, semua kotak diperbuat daripada keluli tahan karat.

Sarung hitam matte didatangkan dengan tali Obsidian Active, sarung Champagne Gold dilengkapi dengan Jalur Aktif Hazel, dan sarung perak yang disikat disertakan dengan tali Aktif Arang atau jalur Aktif Kapur.

Spesifikasi

Pixel Watch akan serasi dengan mana-mana peranti yang menjalankan Android 8.0 atau lebih baru, yang bermaksud ia tidak terhad kepada siri telefon Pixel, namun, sesiapa yang mempunyai iPhone akan kurang bernasib baik.

Cip di dalam Pixel Watch ialah Exynos 9110 SoC bersama-sama dengan pemproses bersama Cortex M22. Exynos 9110 direka bentuk untuk peranti boleh pakai dan harus memberikan pengalaman yang pantas dan responsif kepada pengguna, walaupun kami pasti akan menguji kelancaran jam tangan itu dalam ulasan kami yang seterusnya.

Ia juga dikuasakan oleh perisian Wear OS 3.5 baharu dan antara muka pengguna yang dikemas kini yang membolehkan pengguna melihat maklumat dan pemberitahuan yang berkaitan dengan sepintas lalu. Pengguna akan mempunyai akses kepada Gedung Google Play dan akan dapat memuat turun apl seperti Spotify, MyFitnessPal, Strava, Bitmoji dan lain-lain.

Jam tangan ini akan datang dengan denyar 32GB eMMC dan 2GB SDRAM, dengan sokongan untuk Bluetooth 5.0 dan Wi-Fi serta perkhidmatan GPS seperti GLONASS, BeiDou dan Galileo. Selain itu, terdapat pilihan untuk membeli Pixel Watch dengan keupayaan 4G LTE, yang bermaksud pengguna akan dapat bercakap dengan Google Assistant dan mengakses web walaupun telefon mereka tidak tersedia.

Google Pixel Watch belakang dan tali
Kredit Imej (Google)

Memandangkan Google telah memfokuskan pada kecergasan dengan memasukkan ciri Fitbit seperti penjejakan aktiviti sepanjang hari, terdapat penderia oksigen darah, penderia denyutan jantung optik dan penderia elektrik pelbagai guna. Ia juga mempunyai kompas, pecutan dan giroskop di dalamnya.

Pengguna juga akan dapat menjejaki tidur mereka dengan penjejakan tidur, dengan 40 mod senaman untuk dipilih, serta skor kesediaan harian supaya anda tahu senaman yang perlu anda lakukan setiap hari.

Ia akan memuatkan bateri litium-ion 294mAh yang didakwa oleh Google boleh bertahan sehingga 24 jam, dengan kabel pengecasan magnet USB-C yang disertakan dengan jam tangan, walaupun penyesuai kuasa tidak akan disertakan. Syarikat itu juga telah menyatakan bahawa boleh pakai akan dapat mengecas sehingga 50% dalam masa kira-kira 30 minit untuk saat-saat apabila anda terhad dalam masa.Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *