Telefon Android dijangka menggunakan butang kuasa dan keadaan pepejal


Penganalisis Ming-Chi Kuo ialah Dengan nota hari ini Yang menjangkakan iPhone 15 (Pro) mewah tahun depan akan bertukar kepada butang kuasa dan kelantangan keadaan pepejal, dan telefon Android perdana dijangka akan menyusul.

Kuo, yang menjejaki komponen pengeluar telefon pintar, berkata bahawa “butang kelantangan dan butang kuasa pada dua model iPhone 15/2H23 mewah mungkin menggunakan reka bentuk butang keadaan pepejal.” Bagi Apple, pendahulu ialah iPhone 7, 8 dan iPhone SE generasi kedua dan ketiga dengan mengalih keluar butang rumah fizikal.

IPhone 15 Pro sepatutnya mempunyai, “Enjin Taptic di bahagian dalam kiri dan kanan untuk memberikan maklum balas yang kuat untuk membuatkan pengguna berasa seperti sedang menekan butang fizikal.” Ini akan menghasilkan sejumlah tiga motor getaran.

Sementara itu, Kuo berkata bahawa “telefon pintar Android mewah juga dijangka mengikuti reka bentuk Apple untuk mencipta POS baharu.”

Mengalih keluar butang kuasa dan rumah yang diinden sebenarnya akan mengalih keluar dua titik masuk air tambahan dan membantu mencipta telefon yang lebih tahan lama. Bersama-sama dengan mikrofon, ini akan meninggalkan port USB-C (atau Lightning Port) sebagai slot seterusnya untuk dialih keluar. Apple dikhabarkan akan merancang ini untuk iPhone. Sementara itu, terdapat pembesar suara di bawah paparan, walaupun kualitinya tidak sehebat Pixel 5.

Kuo tidak menyatakan pengeluar peranti Android mana yang akan menggunakan butang keadaan pepejal, tetapi butang di China adalah pertaruhan awal yang baik. Ia tidak menghairankan jika Samsung akhirnya menerimanya sama ada. Di hadapan Google, Pixel yang menggunakan ini secara teorinya boleh memanjangkan bahasa reka bentuk 7 dan 8.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *