Tinjauan 5G yang dijalankan menunjukkan bahawa rangkaian 5G akan berkembang perlahan di India


India sedang bersiap sedia untuk melancarkan teknologi 5G, tetapi hanya 5% daripada responden tinjauan berkata mereka berkemungkinan meningkat kepada rangkaian mudah alih yang lebih pantas pada tahun 2022, dan 43% berkata mereka tidak akan sanggup membayar lebih daripada 3G/4G semasa. Kadar perkhidmatan (melalui ThePrint). Sebanyak 24% daripada 9,965 responden dalam tinjauan platform komuniti media sosial LocalCircles berkata mereka tidak bercadang untuk membeli peranti 5G baharu dalam masa terdekat. Hanya 4% daripada responden berkata mereka merancang untuk membeli telefon 5G baharu yang sesuai tahun ini, manakala 20% berkata mereka sudah memiliki peranti yang menyokong perkhidmatan 5G. Pada separuh pertama 2023, 12% lagi pembeli merancang untuk membeli telefon pintar berdaya 5G, manakala 8% berbuat demikian pada separuh kedua. Kira-kira 10% daripada responden secara langsung merancang untuk mendapatkan telefon 5G baharu pada tahun 2024.

Pelanggan di India mungkin perlu menunggu untuk menggunakan rangkaian 5G sebenar

Pengguna India mungkin perlu menunggu sedikit lebih lama untuk mengalami 5G “sebenar” kerana mereka mula-mula akan mempunyai akses kepada perkhidmatan yang dijalankan pada infrastruktur telekomunikasi 4G, juga dikenali sebagai 5G (NSA) bukan kendiri, menurut laporan itu. Ini walaupun kerajaan India telah mendorong pengendali telekom dan pengeluar telefon mudah alih untuk mengemas kini dengan teknologi terkini untuk membina 5G dengan lancar pada peluang terawal.

43% daripada 10,019 orang mendedahkan bahawa mereka sanggup membayar sehingga 10% lebih daripada kadar tarif semasa dengan 5G. Hanya 10% yang memihak untuk membelanjakan 10-25% lebih banyak wang, dan hanya 2% yang memihak untuk membayar 25-50% lebih dalam tarif. Tinjauan LocalCircles juga bertujuan untuk menentukan apa yang pelanggan mudah alih India jangkakan daripada rangkaian 5G. Daripada hampir 10,000 responden, 19% berkata mereka menjangkakan penurunan dalam panggilan dan masalah rangkaian, manakala 12% menjangkakan kadar pemindahan data yang lebih pantas. Peratusan yang sangat kecil iaitu 5% daripada responden menyatakan keinginan untuk meningkatkan akses kepada rangkaian data, manakala 3% menyatakan harapan untuk pengurangan spam dan panggilan dan mesej lain yang tidak diingini.

Semasa membuat keputusan untuk beralih kepada 5G, 39% responden berkata menyelesaikan setiap isu ini adalah kritikal. Baki 5% yakin 5G akan membetulkan isu ini. Lebih 29,000 peserta dari 318 daerah di seluruh India yang menggunakan perkhidmatan telefon mudah alih menjawab tinjauan itu. Responden ini terdiri daripada 64% lelaki dan 36% wanita, 47% responden, atau kurang separuh, adalah dari Tahap 1 bandar, 34% dari Tahap 2, 19% dari Tahap 3, Tahap 4 dan kawasan luar bandar kawasan lain. .

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *