Top 10 penjahat James Bond yang paling disayangi


Dalam temu bual baru-baru ini dengan Wartawan HollywoodPenerbit James Bond, Barbara Broccoli mendedahkan bahawa penjahat dalam setiap filem sentiasa menjadi kepingan pertama teka-teki yang akan diletakkan: “Kita mulakan dengan berfikir, ‘Siapa penjahat Bond?'” “Kami cuba memfokuskan pada itu sebagai sejenis cerita Uber.”


Kebanyakan penjahat Bond adalah penjahat tulen, tetapi itu tidak semestinya bermakna mereka tidak disayangi. Beberapa musuh 007, dari Nick Nack ke Jaws bergigi logam kepada wanita pembunuh Xenia Onatopp, sudah pasti disayangi.

Paparan hari ini

kerja pelik

Harold Sakata menetapkan piawaian untuk setiap pengikut filem Bond untuk meneruskan sebagai Oddjob, orang kanan yang setia kepada paranoid yang mementingkan emas dalam jari emas. Dia mempunyai topi bertepi cukur yang dia gunakan untuk memotong kepala orang (dan patung).

The Oddjob hampir tidak bercakap dua perkataan dalam filem itu – Goldfinger memanggil mereka “pelayan yang hebat tetapi bodoh” – tetapi dia masih menjadi ikon yang disayangi dalam 007 canon.

Ernest Stavro Blofeld

Selepas mengusik empat filem Bond pertama Sean Connery, bos Spyster akhirnya mengangkat kepalanya Kamu hanya hidup dua kali. Ernest Stavro Blofeld adalah musuh ketat 007, dan dengan kekuatannya yang menggerunkan dan sarang rahsia yang sejuk tersembunyi di dalam gunung berapi, dia dengan cepat menjadi simbol megalomania kejahatan.

Blofeld bukanlah seorang yang baik, kerana dia bertekad untuk membunuh Bond dan mengambil alih dunia, tetapi dia seorang pencinta haiwan. Dia jarang dilihat tanpa kucing Parsi putihnya yang menyayanginya tanpa syarat.

Fiona Volpi

Ahli SPECTER yang memakai mata Emilio Largo adalah penjahat utama guruh, tetapi teman wanitanya Fiona Volpi mencuri perhatian. Fiona adalah tanggapan yang tidak masuk akal tentang arketip glamor filem noir.

Filem ini secara keseluruhannya dilihat sebagai salah satu penyertaan Bond yang paling lemah, tetapi Fiona sentiasa gembira untuk menonton setiap kali dia muncul di skrin.

Raul Silva

Javier Bardem memberikan persembahan yang tidak dapat dilupakan di Hypercamp sebagai Raul Silva yang jahat menentang Daniel Craig 007 dalam langit jatuh. Silva melakukan beberapa perkara yang tidak boleh dimaafkan langit jatuhseperti sengaja menembak kepala seorang wanita untuk menipu permainan William Tell, dan sudah tentu membunuh Judi Dench M.

Tetapi latar belakang Silva memberinya dorongan simpati. Dia bekas ejen yang M tinggalkan untuk mati selepas dia ditahan. Walaupun peminat menyukai M Dench, sukar untuk tidak bersimpati dengan Silva selepas mengetahui apa yang dia lakukan terhadapnya.

Max Zorin

Percutian terakhir Roger Moore sebagai 007, penglihatan yang membunuhIa biasanya dianggap sebagai salah satu penyertaan paling lemah dalam francais. Penjahat Max Zorin, seorang mogul teknologi yang ingin memusnahkan Silicon Valley, mungkin tidak sejahat beberapa penjahat Bond, tetapi dia pastinya tidak dapat dilupakan.

Zorin ialah salah seorang penjahat Bond yang paling tidak masuk akal, dan antara yang paling menyeronokkan untuk ditonton. Christopher Walken jauh lebih bising daripada biasa dalam peranan khusus ini.

Raja Electra

Pewaris minyak Electra yang dimiliki oleh Dunia ini tidak mencukupi Dia adalah penjahat Bond utama pertama sejak era Connery. Pada mulanya, dia dipersembahkan sebagai sekutu. dalam pertengkaran berakhir Pengawal badan007 ditugaskan untuk melindungi Elektra apabila ia disasarkan oleh pengganas paling dikehendaki di dunia.

Tetapi, ternyata, pembunuh wanita yang menjadi kolaborator dengan pengganas itu sepanjang masa. Electra adalah satu-satunya watak wanita dalam francais Bond dengan mana-mana agensi sebenar.

Eric Goldfinger

filem Bond ketiga, jari emas, cipta borang yang akan diikuti oleh selebihnya. Ia merupakan lagu tema terbuka yang penuh aksi, menyerlah yang tidak dapat dilupakan, muka depan pengintip global, minat cinta sekali sahaja, pertarungan klimaks yang besar dan penjahat yang hebat.

Oric Goldfinger tidak semestinya seorang penjahat; Dia hanya benar-benar obses dengan emas. Persembahan Geert Frobe sebagai Goldfinger menjadikan watak itu terlalu sipi untuk dibenci.

perhiasan kecil yang remeh

Penjahat bergelar dalam Lelaki dengan pistol emas Dia sendiri adalah pembunuh tahap 007 yang mahir yang hanya mahu membunuh 007 untuk membuktikan bahawa dia adalah pembunuh yang lebih baik. Semasa Francisco Scaramanga melakukan semua pembunuhan, pembantunya Nick Nack membuat semua pengaturan.

Rakan Scaramanga yang nakal adalah salah seorang pengikut filem Bond yang paling menawan. Dimainkan oleh Hervé Félicis yang disayangi, Nick Nack setia kepada Scaramanga seperti tatu En. Rourke.

Xenia Onatop

Pada permulaan mata emas, rakan sekerja 007 006 – yang nama sebenarnya Alec Trevelyan – memalsukan kematiannya untuk menjadi penjahat. Walaupun pengkhianatan Trevelyan terhadap Bond membuatnya dibenci sewajarnya, sukar untuk membenci teman wanitanya yang tidak pernah puas, Xenia Onatop.

Xenia ialah seorang wanita pembunuh yang benar-benar menggoda dan membunuh sasarannya dengan menghancurkan mereka sehingga mati dengan pahanya semasa hubungan seks. Ini adalah salah satu permainan yang paling menyeronokkan dan unik dalam francais Bond pada metafora noir yang dipakai.

rahang

Jaws sangat disayangi sehingga ia telah menjadi satu-satunya penjahat Bond yang dibawa balik oleh permintaan ramai. Selepas bekerja dengan Karl Stromberg yang jahat di Perisik yang mencintai sayaJaws kemudiannya boleh dilihat bekerja untuk Hugo Drax yang jahat Moonraker.

Dalam penampilan pertamanya, ancaman bergigi logam itu hanyalah pengikut piawaian 007. Tetapi dalam penampilan keduanya, Jaws menjadi lebih hero dengan sisi gebu apabila dia menemui cinta.

Seterusnya: 5 Cara Moonraker Tidak Seburuk Kata Orang (Dan 5 Cara Ia)Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *