Walmart masih tidak menerima Apple Pay di AS walaupun terdapat beberapa permintaan pelanggan


a Carian pantas di Twitter Dia mendedahkan bahawa Walmart menghadapi banyak permintaan untuk menerima Apple Pay setiap hari, tetapi peruncit besar itu masih tidak menerima perkhidmatan iPhone Tap-to-pay di lebih daripada 4,700 kedai di seluruh Amerika Syarikat.


Sebaliknya, Walmart telah komited kepada perkhidmatan pembayarannya sendiri yang dipanggil Walmart Pay, tersedia melalui apl Walmart pada iPhone. Daripada menggunakan teknologi NFC seperti Apple Pay dan banyak dompet mudah alih lain, Walmart Pay membenarkan pelanggan mengimbas kod QR yang dipaparkan semasa pembayaran untuk membayar pembelian mereka dengan kad pembayaran yang disimpan dalam apl.

Jurucakap Walmart berkata: “Kami tidak menerima NFC dan sebaliknya telah melaksanakan penyelesaian yang mudah, seperti Walmart Pay, yang memberikan pelanggan kami pembayaran yang mudah dan tanpa sentuhan pada mana-mana telefon pintar.” Khabar angin Mac minggu ini. “Kami juga telah melabur dalam teknologi inovatif yang melangkaui pembayaran, seperti Scan & Go, yang membolehkan ahli Sam’s Club dan Walmart+ memintas proses pembayaran sepenuhnya.”

Sudah tentu terdapat beberapa faedah untuk Walmart dalam mendorong perkhidmatan pembayaran mudah alihnya sendiri, termasuk mendapatkan lebih ramai pelanggan untuk memuat turun aplikasi Walmart, keupayaan untuk menjejaki sejarah pembelian pelanggan dan mengelakkan bayaran Apple Pay, tetapi Walmart jelas mengabaikan salah satu daripadanya sebagai hasil tempahan pelanggan.paling kerap.

Apple Pay dilancarkan lebih lapan tahun lalu, pada 20 Oktober 2014. Dalam kenyataan akhbar awal tahun ini, Apple berkata Apple Pay diterima di lebih 90 peratus peruncit AS, dengan beberapa koleksi utama. Termasuk Walmart, The Home Depot , Lowe’s dan Kroger. Walmart mula menerima Apple Pay di Kanada pada akhir 2020.

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *