Warga Tionghoa ing Maneka Kutha Nesu lan Nunjukake Nolak Lockdown Covid


Merdeka.com – Warga ing sawetara kutha ing China nesu lan nganakake demonstrasi kanggo nolak mati Covid-19. Demonstrasi ditindakake ing provinsi Xinjiang lan ibukutha Beijing.

Ing dina Jumuah sore, warga Xinjiang menyang dalan-dalan ing ibukutha Urumqi njaluk supaya penutupan kasebut dicabut. Nesu warga Xinjiang dipicu dening geni gedhe ing Kamis sing mateni 10 wong lan perpanjangan kunci Covid-19.

Kebakaran ing apartemen ing Urumqi sing warga ora bisa metu amarga bagean bangunan kasebut dikunci.

Sawetara video nuduhake warga padha ngumpul ing alun-alun nyanyi lagu kebangsaan Cina kanthi lirik, “Ngadega, wong-wong sing ora gelem dadi budhak!”, Dene liyane bengok-bengok supaya dibebasake saka curfew.

Reuters negesake manawa video kasebut disiarake saka Urumqi, ing ngendi 4 yuta warga dilarang metu saka omah sajrone 100 dina.

Pejabat Urumqi nganakake konferensi pers dina Sabtu lan nolak manawa larangan Covid ngalangi upaya kanggo nylametake korban kebakaran, nanging netizen takon narasi pejabat kasebut.

Sementara ing Beijing, warga sing kena pengaruh penutupan nindakake demonstrasi lan mbantah pejabat sing mbatesi gerakane. Desakan warga kasil njaluk pejabat mbatalake jam malam.

Video sing dituduhake karo Reuters nuduhake warga Beijing menyang dalan-dalan ing dina Sabtu lan ngucapake “Mungkasi kunci”.

Pamrentah Beijing ora nanggapi panjaluk komentar babagan perkara kasebut.

Dina Setu, China nglaporake 34,909 kasus saben dina saka Covid, kanthi infeksi nyebar ing sawetara kutha. [pan]

Waca uga:
Nasib Wong ing China, “Apa Piala Donya ing Planet Liyane?”
China Nglaporake Pati Covid Pisanan Wiwit Mei
China Mbangun Sistem Reaktor Nuklir Anyar kanggo Mbangun Basis ing Bulan
Tumindak Misteri Sekawan Wedhus, Mlaku-mlaku 12 Dina
AS Nambah Produksi Senjata Hipersonik Kanggo Nyetak Rusia lan China
Strategi AS Nggawe China Ora Saingan ing Sektor Teknologi
Bangkrut, Milyuner ing China Adol Sosis Kanggo Mbayar Utang





Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *