WhatsApp gagal dengan pengguna yang tidak dapat menghantar dan menerima mesej


Perkhidmatan pemesejan merentas platform untuk WhatsApp nampaknya tidak berfungsi kerana berjuta-juta pengguna tidak dapat menghantar dan menerima mesej menggunakan aplikasi itu merentas Android dan iOS.


[Update]: Selepas terputus lebih daripada dua jam, perkhidmatan kelihatan perlahan-lahan kembali kepada lebih ramai pengguna. Kami kini boleh menghantar dan menerima mesej menggunakan WhatsApp dengan aplikasi desktop juga berfungsi sepenuhnya.


laporan untuknya Melalui media sosial Dengan ramai pengguna tidak dapat menghantar atau menerima mesej menggunakan WhatsApp. Bagaimanapun, pegawai itu Status WhatsApp Ia masih belum menyiarkan pengesahan sebarang gangguan tetapi ia tidak digunakan sejak 2014. Pengesan Bawah mempunyai peningkatan yang menunjukkan bahawa isu bermula sekitar 8AM GMT/3AM ET dengan ketidakupayaan untuk menghantar mesej yang ditunjukkan oleh ikon jam di sebelah mana-mana A mesej tergantung muncul dan fungsi perkakasan yang berkaitan tidak berfungsi dengan betul.

Sebagai salah satu platform pemesejan merentas platform terbesar di dunia pada mudah alih, ini menghalang pengguna WhatsApp daripada berkomunikasi dengan rakan dan keluarga melalui iOS dan Android. Apl mudah alih dan desktop nampaknya dimuatkan dan berfungsi seperti yang diharapkan, tetapi anda hanya akan menghadapi masalah apabila cuba menghantar mesej, media, pin lokasi, nota suara dan dokumen lain.

Status dalam talian dan panggilan video juga kelihatan terjejas oleh gangguan ini serta ciri Status yang menyediakan fungsi gambar/mesej tamat tempoh seperti cerita di bawah tab apl yang berasingan. Gangguan seperti ini selalunya jarang berlaku, tetapi isu terakhir tidak dapat diselesaikan selama kira-kira enam jam dan dipersalahkan atas perubahan konfigurasi dalam apl, yang turut menyebabkan Instagram ranap. Pada masa ini, nampaknya hanya WhatsApp adalah satu-satunya perkhidmatan Meta yang dilumpuhkan buat masa ini.

Sekurang-kurangnya sehingga Meta boleh membetulkan isu WhatsApp anda, kami menasihatkan anda untuk menggunakan perkhidmatan lain untuk kenalan utama seperti Google Messages, Signal atau Telegram.

…. Pemodenan…

Lagi di WhatsApp:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *