Wira NAS QNAP QuTS h5.0.1 OS dikeluarkan


minggu ini QNAP Mengeluarkan versi baharu berasaskan ZFS Orang ramai Sistem pengendalian adalah dalam bentuk wira QuTS h5.0.1. Versi terkini kini menyokong sehingga 5 petabait setiap volum dikongsiDan juga penyulitan LUDan juga Penggantian Cakera RAID yang boleh dipercayai QNAP berkata.

Transformasi digital dan kecerdasan buatan bergantung pada analisis data besar-besaran, yang memerlukan petabait kapasiti storan. “Dengan kelajuan storan dan kapasiti yang semakin meningkat, mencegah rasuah data senyap dan memastikan integriti data menjadi penting untuk IT perniagaan,” kata Sam Lin, Pengurus Produk di QNAP, sambil menambah: “Juara QNAP di ZFS mengutamakan keselamatan dan integriti data, menjadikannya nombor satu Pilihan untuk perniagaan melaksanakan penyelesaian storan yang boleh dipercayai untuk pelbagai aplikasi.”

Ciri-ciri wira NAS QuTS h5.0.1

– Sehingga 5 petabait setiap volum dikongsi
Kapasiti seluruh petabyte memberi organisasi keyakinan untuk mengendalikan aplikasi yang memerlukan storan termasuk analisis data besar, pengkomputeran tepi dan kecerdasan buatan.
– Akses fail selamat dengan penyulitan LUN
Selain penyulitan NAS penuh dan penyulitan folder kongsi, pengguna kini boleh menyulitkan LUN tertentu untuk meningkatkan keselamatan akses.
– Gantikan cakera RAID dengan alat ganti sebelum kemungkinan kegagalan
Jika pemacu NAS gagal, ditunjukkan oleh kelembapan sistem, nilai SMART atau ramalan Penganalisis Pemacu DA, cakera yang terjejas dalam tatasusunan RAID boleh digantikan pada bila-bila masa dengan cakera ganti. Ini sangat meningkatkan kebolehpercayaan sistem dan menghapuskan keperluan untuk membina semula RAID.
Sokongan Windows Search Protocol (WSP) untuk folder kongsi yang disematkan
WSP menggunakan protokol Blok Mesej Pelayan (SMB). Dengan WSP, pengguna boleh mencari folder kongsi NAS di seluruh Windows apabila pemacu SMB dipasang pada NAS.

Versi terkini OS NAS QNAP kini tersedia untuk dimuat turun dari laman web rasmi QNAP.

Sumber: QNAP

Dikategorikan di bawah: peranti, berita popular
pendedahan: Beberapa artikel kami termasuk pautan gabungan. Jika anda membeli sesuatu melalui salah satu pautan ini, Alat Geeky mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Ketahui lebih lanjut.

Tawaran Alat Geeky Terkini

Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *