YouTube menambah widget pada skrin utama iPhone


YouTube ialah apl terbaharu Google untuk menambah widget skrin utama untuk iPhone dan iPad dengan salah satu daripadanya khususnya menyediakan pintasan yang sangat mudah.

Tindakan Pantas mengukur 4 x 2 dan diterangkan sebagai “cara terpantas untuk mencari dan menyemak imbas YouTube.” Terdapat medan “Carian YouTube” di bahagian atas yang segera melancarkan UI ini dengan papan kekunci terbuka, manakala ikon mikrofon menunjukkan carian suara.

Anda kemudian mempunyai Laman Utama, Pendek dan Langganan untuk membuka suapan masing-masing dengan serta-merta. Ikon gaya garis besar yang muncul di bar bawah digunakan oleh widget ini. Pintasan terakhir adalah sesuai, manakala yang tengah mencerminkan tumpuan besar YouTube pada video pendek.

Terdapat juga widget “Carian” 2×2 yang juga mempunyai latar belakang hitam atau putih (bergantung pada tema sistem) dan hanya membenarkan input teks pantas.

Widget skrin utama YouTube baharu untuk iPhone dan iPad telah dilancarkan sejak dua minggu lalu dan kami menontonnya secara langsung dengan versi 17.40.5 hari ini. Seperti biasa, pastikan anda membuka apl dahulu selepas kemas kini sebelum menekan lama skrin utama anda dan melancarkan pemilih widget dari sudut kiri atas.

Penurunan besar terakhir Google dalam alat iOS datang pada awal tahun 2022 dengan Peti Masuk daripada Gmail, pilihan iPad XL daripada Drive dan pintasan terjemahan. Sementara itu, syarikat itu awal minggu ini selesai melancarkan enam widget skrin kuncinya.

Lagi di YouTube:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan untuk memperoleh pendapatan. lebih.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:Source link

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *